Select Page

V torek, 6. aprila 2019, se je sedem zlatih bralcev OŠ Muta (David James Bowen, Lara Kac Placet, Nuša Tomaž, Ana Lesjak, Alja Stražišnik,  Lana Ladinek in Aneja Koležnik)  skupaj z učiteljico Franjo Razdevšek odpravilo v rojstni kraj bralne značke na Prevalje. Tam je namreč  v Družbenem domu potekala prireditev za učence, ki so vseh devet let osvojili bralno značko. Na prireditvi se je zbralo kar 171 zavzetih bralcev.

Na začetku so nas pozdravili ravnateljica OŠ Franja Goloba Prevalje, župan Občine Prevalje in podpredsednik Društva Bralne značke Slovenije, pisatelj Slavko Pregl. Prav vsi so nam povedali, kako pomembno je brati, in izrazili zadovoljstvo, da mladi še vedno radi posežemo po knjigah.

Nato pa nas je s svojim pripovedovanjem, petjem in igranjem na ljudska glasbila začarala Ljoba Jenče, ki zbira ljudske pesmi in zgodbe.  

Prireditev mi je bila zelo všeč, saj nam je gostja zaigrala tudi na sončni gong in na kamne ter nas popeljala v davne pretekle čase in v čudovit domišljijski svet.

Alja Stražišnik, 9. a