V sredo, 14. aprila 2019, smo se z učiteljico Franjo Razdevšek udeležili zaključne prireditve 11. literarnega natečaja Moja rodna domovina  z naslovom Lipa kot simbol slovenstva, ki ga vsako leto razpisuje Osnovna šola Vič in Združenje veteranov  90-91 mesta Ljubljane. Zgodaj zjutraj smo se z avtobusom odpravili proti beli Ljubljani. V Dravogradu so se nam pridružili učenci in mentorici iz OŠ Neznanih talcev Dravograd.

Skupaj smo se odpeljali proti OŠ Vič v Ljubljani. Tam so nas prijazno pozdravili in nas počastili z okusnim kosilom. Po kosilu smo se  odpravili v parlament – v prostore Državnega sveta RS na Šubičevi ulici 4, kjer smo se pripravili na prireditev. Ob 13.00 se je začela slovesnost in podelitev nagrad ter  priznanj, ki sta nam jih podelila predsednik Združenja veteranov dr. Igor Potočnik in ravnatelj OŠ Vič Sašo Vlah.

Po prireditvi smo se še fotografirali, ob 14.30  pa so nas organizatorji razdelili v dve skupini. Sledil je voden turistični ogled Ljubljane z ladjico in voden ogled Ljubljane peš z vodičem. Vožnja z ladjico je bila čudovita. Popeljali smo se pod Šustarskim in  Mesarskim mostom, pod Tromostovjem in občudovali znamenitosti naše prestolnice. Vodič nas je popeljal tudi po Kongresnem trgu in nam povedal veliko zanimivosti o pomembnih zgradbah v tem delu, posebej še o stvaritvah velikega arhitekta Jožeta Plečnika.

Po ogledu smo šli z učiteljico še na sladoled in na »kavico«.

Preživeli smo čudovit dan, uživali v družbi drugih nagrajencev, spletli nekaj lepih prijateljstev in se okrog 17. ure opravili nazaj na Muto.

Ljubljana, naše glavno mesto, je čudovito mesto. Prijetno utrujeni in s čudovitimi vtisi smo se vrnili na Muto,  ki pa je za nas najlepša.

Karin Pečnik, 8. a  in Lana Lorenci, 7. b


 

Dostopnost