Select Page

 V ponedeljek in torek, 3. in 4. 5.2019, smo se  učenci petih razredov udeležili tabora na Pernicah. Prvi dan smo obiskali kmetijo Klančnik, kjer smo videli veliko nagačenih živali, trofej, rogovij srnjakov in jelenjadi.

Lovec Marko nam je na zanimiv in humoren način povedal veliko zanimivih stvari o živalih in  nam je tudi pokazal, kaj morajo lovci na lovu imeti s seboj v nahrbtniku. Od lovcev LD Muta smo dobili  lepe zelene »šiltkape«. Peljali smo se tudi z »vlakcem« in videli celo čredo (trop) srnjadi. S prijateljico Michelle pa sva kasneje videli še eno srno. Po ogledu smo pojedli dobro kmečko malico, nato pa smo se z avtobusom odpeljali nazaj v šolo na kosilo.

Po kosilu pa smo se z avtobusom odpeljali na tabor Pernice. Ko smo prispeli, smo si v Domu krajanov  pripravili ležišča, se gugali, igrali na igralih in se zabavali v lepem sončnem dnevu. Prijatelj Filip je celo našel star kos papirja (pisma) iz leta 1979. Vmes so nas prišli obiskat lovci, ki so nam povedali veliko o lovstvu, o tem kaj lovijo in še veliko drugih podatkov. Lahko smo si vzeli celo revije, knjigo Maja in Marko z lovcem na lovu, knjigo Mladi in lov, ter knjižico o živalskih sledovih.

Spet smo imeli malo prostega časa. Imeli smo še večerjo, nato pa smo se razdelili v skupine in odšli z lovci na lov. Zlezli smo v opazovalnico in tam bili tiho 2 uri in čakal, če bo kaj prišlo… pa ni bilo nič! Ko smo se odpravili nazaj, se je lovec ustavil, dobro pogledal in videli smo »poka.« Ko smo se vrnili z lova, smo se skoraj vsi šli stuširat in spat. Zjutraj sem jaz šla domov predčasno, saj sem imela zobozdravnika, ostali pa so se v dolino podali peš.

Ta dan se mi je vtisnil v srce, saj sem se zelo, zelo zabavala in se naučila tudi mnogo zanimivih in poučnih stvari o lovstvu.

                                                                                  

                                                                                                                                                 Pia Vasiljevič, 5. B