Select Page

V četrtek, 2. 4. 2020, smo za učence od 6. do 9. razreda organizirali pester in zanimiv dan dejavnosti. Delo je potekalo na daljavo. Osrednja tema so bile merske enote in merjenje, vključili smo trenutno življenjsko situacijo, velik pomen pa smo namenili tudi gibanju.
Dan smo začeli z razgibalno vajo “Pozdrav soncu”. Sledilo je reševanje zanimivih nalog, zaključek pa je bil spet športno obarvan.
Odziv učencev je bil zelo pozitiven. Naloge so jim bile zelo všeč, pri delu so uživali. Spoznali so, da matematika vendarle ni tak bau bau. Spremlja nas na vsakem koraku, v povezavi z gibanjem je lahko prav zanimiva in čisto nič težka.

                                                            Učiteljice Helena Brezovnik, Jakica Mravljak in Nada Jeznik

Današnji dan dejavnosti

Moj dan se je začel z vajo »Pozdrav soncu«. Bilo mi je zelo zanimivo in s temi vajami sem razgibala svoje telo ter se tako pripravila na današnji dan. Zelo so me razveselile vaje za odmor. Še posebej sem se zabavala pri kratki vaji za razmiganje možgančkov. Naloge za čuječnost sem odšla delat ven, na sveži zrak. Med sprehajanjem sem pozorno poslušala zvoke narave. Bilo je čudovito. Ptičje petje, tih veter, šepetajoče veje, vse to me je spravilo v dobro voljo! Nekaj razgibalnih vaj sem naredila tudi zunaj. Med vsemi temi zanimivimi nalogami  sem pridno reševala delovni list. Dan je bil noro čudovit in prav lepo je bilo »pomešati matematiko z gibanjem«.

                                                                                                                                                        Ines Gracej, 9. a