Select Page


Dragi učenci, spoštovani starši.

 

Pouk na daljavo poteka že tretji teden. Polno novih znanj in izkušenj smo vsi skupaj pridobili v tem času in zato vam posredujem nekaj novih informacij.

POGLED NAZAJ

V dnevih, ki so minili, smo pouk izvajali po urniku, ki je bil narejen za vsak razred, vsak dan.

Da bi vas malo razbremenili smo že v prvem tednu izvedli športni dan,  prejšnji teden dan dejavnosti za vsak razred posebej, na velikonočni petek pa vas zopet čaka športni dan.

Vse obveznosti, ki so vam jih naložili učitelji ste starši pomagali otrokom organizirati in anketa z vašimi odgovori je pokazala, da ste s prvim tednom pouka na daljavo zadovoljni. Rezultati  ankete so na  spletni strani Osnovne šole Muta.

Gradivo za vse predmete in vse razreda smo objavljali  tudi na SPLETNI STRANI OSNOVNE ŠOLE MUTA, POD ZAVIHKOM DELO NA DALJAVO.

Učitelji so z vami komunicirali preko e-pošte in preko spletnih učilnic. V anketi ste navedli tudi nekaj predlogov za spremembe, ki se jih bomo v bodoče potrudili upoštevati, dodali pa bomo še nekaj sprememb, ki bodo olajšale delo Vam spoštovani starši, vam dragi učenci pa bodo spremembe nudile dodatne izzive, da postanete pri pouku na daljavo še bolj samostojni.

IN KAKŠNE BODO TE SPREMEMBE?

 1. Jutri, v sredo bo petkov urnik za vse razrede, v petek pa bo športni dan za vse razrede.
 2. V torek, po praznikih začnemo za vse razrede z NOVIM URNIKOM, ki bo imel na dan od dva do največ štiri različne predmete.
 3. V naslednjem tednu bomo delo pri večini predmetov nadgradili s TEAMSOVIMI KONFERENCAMI, kar pomeni, da se bodo učenci in učitelji učili tako, da se bodo slišali in videli. Konference smo pripravili tako, da bodo učenci imeli med dvema konferencama 10 minutni odmor in se ne bo potrebno ponovno prijavljati na konferenco za nov predmet.
 4. Število VIDEO POSNETKOV bomo povečali in zmanjšali število zapisanih navodil učiteljev.
 5. »Nalog« za podaljšano bivanje ne boste dobivali več, bodo pa učitelji podaljšanega bivanja nove, sprostitvene dejavnosti naložili na spletno stran šole, da jih boste lahko izvajali, ko boste potrebovali odmor od učne snovi. Učitelji podaljšanega bivanja bodo v bodoče nudili tudi učno pomoč učencem od 1. do 5. razreda, ki potrebujejo dodatno razlago pri katerem koli predmetu. Za povezavo med učencem, ki pomoč potrebuje in učiteljem, ki je zadolžen za izvajanje učne pomoči za določen razred, bodo poskrbeli razredniki.
 6. Še naprej bomo vsak teden izvedli vsaj EN DAN DEJAVNOSTI, kar pomeni, da bo v vsakem tednu pouk največ 4 dni.

SPOŠTOVANI STARŠI: 

Hvala vam za strpno in konstruktivno komunikacijo in za predloge, ki jih posredujete preko ankete, e-mailov, telefona.

Prosim vas, da spodbujajte in motivirajte otroke, da bodo v naslednjih tednih resno in odgovorno opravili šolske obveznosti,  nadzorujte njihovo delo v smislu spodbude in pohvale in pokažite otrokom, da je življenje lepo tudi v tako resnih situacijah. 

IN ŠE ENKRAT:

ZADOLŽITVE IN NALOGE SO NAMENJENE UČENCEM, KAR POMENI, DA NE SEDITE POLEG NJIH, AMPAK JIM OMOGOČITE SAMOSTOJNO IZPOLNJEVANJE NALOG.

Nič ni narobe. Če učenec česa ne zna, razume, o tem naj obvesti svojega učitelja, ta pa bo njegov kontakt posredoval učiteljem podaljšanega bivanja, ki so od včeraj zadolženi za učno pomoč učencem.

DRAGI UČENCI:

Vem, da  ste se šolskega dela lotili resno in odgovorno, da boste za dodatno razlago vprašali svoje učitelje, da boste pomagali svojim staršem pri vsakdanjih opravilih in da se boste potrudili z majhnimi pozornostmi razveseliti svoje starše (nasmeh, dobra volja, prijazna beseda, zahvala staršem, peka peciva …).

Bližajo se velikonočni prazniki in zato vam vsem želim:

 • da ostanete zdravi,
 • da poskrbite za gibanje,
 • da se veliko pogovarjate,
 • da se zjutraj, ko se zbudite objamete s tistimi, ki so z vami doma,
 • da vsak dan poskrbite za dobro voljo in smeh.

Saj veste, smeh in dobra volja sta nalezljiva bolj kot virus.

V želji,  da se čim prej zopet srečamo v šoli, vas vse lepo pozdravljam. 

    Ravnateljica
Anita Ambrož, prof.