ETM2016-pasica-468x60  ETM2016-pasica-468x60

Osnovna šola Muta se je tudi letos pridružila projektu Evropski teden mobilnosti (ETM).

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI v koordinaciji Ministrstva za infrastrukturo bo letos ponovno povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeka in okolje bolj prijazne načine mobilnosti.

Med 16. in 22. septembrom bodo po vsej Evropi potekale številne aktivnosti, ki bodo spodbujale k pametni in trajnostni mobilnosti kot dobri investiciji.

 PAMETNA MOBILNOST ZA GOSPODARSKO USPEŠNOST je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Raziskave namreč jasno kažejo, da imajo mesta, ki se zavzemajo za trajnostno mobilnost, opazno ekonomsko prednost. Vrednost nepremičnin v mestih z dobro kolesarsko infrastrukturo in učinkovitim javnim prevozom  je, denimo, višja. Otroci, ki gredo v šolo peš ali s kolesom, dosegajo boljše rezultate. Zaposleni pešci in kolesarji v povprečju delajo učinkoviteje od voznikov avtomobilov, gredo manjkrat k zdravniku in manj časa preživijo na bolniški. Vse to ima pozitiven vpliv na ekonomski položaj lokalne skupnosti, k čemur lahko prispeva prav vsak izmed nas.

ETM    Spletna stran projekta več informacij    ETM2016-pasica-300x250


 

Spoštovani starši, učenke in učenci!

Od 16. 9. do 22. 9. je »Evropski teden mobilnosti«. Na šoli smo se odločili, da se tudi mi vključimo v ta projekt, in sicer »PEŠ V ŠOLO«.
21. 9. in 22. 9. bodo vsi prevozi organizirani do Gortine, Spodnje Mute in Vuzenice. Vsi učenci in učenke bodo iz teh lokacij v spremstvu učiteljev šli peš v šolo.
ZBORNA MESTA bodo: – Gortina – igrišče
                                                       – Spodnja Muta – trgovina
                                                       – Vuzenica – Gasilski dom

Razpored odhodov v šolo.


 

Dostopnost