V torek, 18. 6. 2024, smo se učenke, ki obiskujemo izbirni predmet šolsko novinarstvo, po Zoomu pogovarjale z znano televizijsko voditeljico Bernardo Žarn, ki nam je z veseljem odgovorila na nekaj vprašanj.

Na intervju smo se pripravile tako, da smo si ogledale kratek posnetek o njenem delu, da smo jo bolje spoznale, nato pa smo si pripravile nekaj vprašanj.

Gospa Bernarda se je rodila 17. oktobra 1976 v Novem mestu. Zaposlena je na RTV Slovenija, vodi pa tudi različne prireditve po Sloveniji. Zaupala nam je, da ima včasih pred nastopom veliko tremo, zato si poišče malo zasebnosti (npr. na stranišču), da se sprosti. Povedala nam je, da veliko potuje, nazadnje je bila v Afriki in to potovanje ji bo še dolgo ostalo v srcu, saj so ljudje tam zelo prijazni in dobrosrčni. Njen delovni dan je zelo naporen. Skoraj vsak dan ima televizijsko oddajo. Pred nastopi ima vaje, najprej ima suho vajo, nato pa sledi še generalka.

Ko smo končale z intervjujem, je bila gospa Bernarda zelo zadovoljna in nas je pohvalila. Po končanem pogovoru smo se z učiteljico dogovorile, da bomo svojo dogodivščino predstavile širši javnosti in da bo učiteljica intervju z Bernardo Žarn poslala v uredništvo občinskega glasila Mučan.

Učenke smo bile zelo vesele, da smo lahko spoznale to prijazno televizijsko voditeljico in ji postavile nekaj vprašanj. Upamo, da bomo še kdaj doživele kaj podobnega.

Tia Križovnik, 7. a

Dostopnost