Društvo Radi pišemo z roko že 6. leto razpisuje Teden pisanja z roko, ki bo letos potekal od 18. do 22. januarja 2021.
Čeprav si ne znamo zamišljati, da bi bili v času Covida-19 brez računalnikov in drugih sredstev za digitalno komunikacijo, je prav pandemija spodbudila razmišljanje, da nas tipkanje preveč unificira, standardizira, da nam jemlje kreativnost, ki je tako značilna za pisanje z roko.
Skupaj bomo ustvarili čudovite stvari, ki pa jih bomo letos oddali v Padlet na povezavi padlet.com/radipisemozroko/teden2021. Uporabi geslo: osmuta


Pisanje z roko je več kot uporaba pisala, je pomembna spretnost. To je izvirna človekova spretnost, saj nihče na svetu ne piše tako kot vi. Spretnosti razvijamo z vajo. Znano je tudi, da možgani bolj kompleksno delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Učenci, ki pišejo z roko, pišejo spise hitreje, imajo večjo vztrajnost, več idej in dolgotrajnejšo pozornost. Če bomo pisali z roko, bomo ohranili fino motorično spretnost, ki je pomembna za mlajše in starejše generacije.
Teden pisanja z roko, ki bo od 18. do 22. januarja 2021, je lepa priložnost, da vsaj enkrat na leto opozorimo na pomen pisanja z roko.
Osrednja tema Tedna 2021 je Pišem pismo prijatelju. Tema je široka in dopušča veliko možnosti za prilaganje (pišemo lahko doma ali v šoli, čestitko, prijatelj je lahko sošolec, lahko mama, babica, brat, sosed, župan, župnik, prodajalka, pismonoša … torej vsakdo, ki ga imamo za prijatelja) in ustvarjalnost.
Razpis je zelo zanimiv, zato vas vabimo k sodelovanju. Skupaj bomo ustvarili čudovite stvari, ki pa jih bomo letos oddali v Padlet na povezavi padlet.com/radipisemozroko/teden2021. Uporabi geslo: osmuta
Pa še novost letošnjega razpisa:
Društvo Radi pišemo z roko v povezavi s Tednom pisanja z roko 2021 razpisuje tudi nagradno tekmovanje v risbi. Sliko ‘Naš vsakdan’ je potrebno dopolniti z risbo, ki najbolj nazorno prikazuje, kakšno bo leto 2021. Risba je lahko v belo črni ali barvni različici v vodoravni liniji. Podrobna navodila si, prosim, poglejte v priponki.
Če želite, lahko uporabite podlago za pisanje rokopisa, ni pa nujno. Podlaga-za-pisanje-rokopisov-2021
*Lahko pa se preizkusite tudi v prepoznavanju pisav s testom, ki ga najdete v priponki.

                                                                                                                   Koordinatorka Franja Razdevšek

 

York test                    Plakat_Teden_pisanja_z_roko_2021                              Nagradna igra  

Dostopnost