VSAKA VAS IMA SVOJ GLAS – nagradni natečaj

Ob 80-letnici rojstva priznane slovenske dialektologinje, akademikinje prof. dr. Zinke Zorko, ki je svoje življenje posvetila raziskovanju koroških, štajerskih in panonskih govorov, razpisujemo nagradni natečaj, v katerem lahko sodelujejo otroci osnovnih šol ter dijaki srednjih šol v Sloveniji in v zamejstvu.

Z natečajem želimo izkazati spoštovanje do narečne pestrosti slovenskega jezika in prispevati k njenemu ohranjanju.

Pričakujemo najrazličnejše prispevke v narečju: literarna in polliterarna besedila; pesmi, bajke, avtorske narečne popevke, dramska besedila, posnetke odigranih prizorov v narečju, skeče, intervjuje, narečne (slikovne, spletne) slovarje …

Ker se narečna beseda predvsem govori in manj piše, je zaželeno, da nam poleg zapisanih pošljete tudi posnetke govorjenih besedil.

Prispevki naj bodo opremljeni z naslednjimi podatki:

  • naslov prispevka (če ima poseben naslov, sicer lahko kar Vsaka vas ima svoj glas);
  • ime, priimek in starost avtorja/avtorjev;
  • ime šole, ime in priimek mentorja.

Rok za oddajo prispevkov je 30. junij 2016. Število prispevkov ni omejeno. Prispevke pošljite na naslov šole: Osnovna šola Muta, Šolska ulica 6, 2366 Muta, s pripisom Vsaka vas ima svoj glas, ali na elektronski naslov: majda.marija.lesjak@osmuta.si

Natečaj bomo na Osnovni šoli Muta slovesno zaključili v jesenskih mesecih z narečnim festivalom Vsaka vas ima svoj glas, kjer bodo najboljši avtorji lahko predstavili svoje izdelke.

Avtorji najboljših prispevkov po izboru strokovne komisije bodo nagrajeni s posebnim flosarskim (splavarskim) doživetjem na reki Dravi in s knjižnimi nagradami.

V pričakovanju vašega odziva in upanju na prijetno druženje ob narečni besedi vas lepo pozdravljamo.

Ravnateljica OŠ Muta Anita Ambrož, prof.

Soorganizatorji natečaja in festivala:

Občina Muta, Knjižnica Radlje ob Dravi, Kulturno umetniško društvo Muta.

Dostopnost