Končno je prišel dan, ko smo se spet lahko vrnili v šolo. Veselje na obrazih otrok in staršev je bilo vidno iz velike razdalje. Poleg veselja pa je bilo marsikje zaznati tudi skrb, kako bo spet potekala vrnitev v šolo. Učenci prvega razreda so bili najprej malo zadržani, kmalu pa so se sprostili in bilo je skoraj tako, kot da ne bi nikoli odšli na delo na daljavo. Hitro so se strinjali in sprejeli vse ukrepe in nova pravila za varovanje pred širjenjem koronavirusa.

Zjutraj jih je čakalo tudi sladko presenečenje, ki sta nam ga v razred prinesli ga. ravnateljica Anita Ambrož in njena pomočnica ga. Helena Boh. Učence sta pozdravili in se z njimi malo pogovorili. Vsi so veselo razlagali, kako se počutijo sedaj, ko smo lahko spet skupaj v šoli. Vse skrbi so izginile.

Učence smo učiteljice povprašale, kakšno vreme bi oni bili danes. Na tabli so imeli različne vremenske znake: sončno, oblačno in delno oblačno. K vremenu, so prilepili svoja imena. Vsi v razredu bi bili radi sončno vreme. Njihova razlaga je bila, da so končno zopet med prijatelji, se učijo v šoli, ni treba imeti več videokonferenc, se lahko skupaj igrajo, niso več sami.

Dan je zelo hitro minil, veliko smo se pogovarjali in igrali. Učenci so bili žalostni, da je konec pouka, a hkrati veseli, da se lahko naslednji dan spet vrnejo. Nekateri izmed otrok, so svoja imena od sončnega vremena prelepili na oblaček. Povedali so, da zato, ker morajo domov in da bodo takoj zjutraj spet prilepili svoje ime nazaj na sonček.

Naša skupna velika želja je, da bomo lahko skupaj ostali v šoli.

 

              Danijela Planinšič in Maruša Hribernik

Dostopnost