Akcija Radi pišemo z roko je letos potekala že 7. leto. Naša šola v njej sodeluje že od samega začetka, na kar smo zelo ponosni.  Osrednja tema Tedna 2022 je bila Pišem z roko, ker …

Zaradi vse večje uporabe digitalnih pripomočkov pri pouku in s tem zanemarjanja pisanja z roko je bila to lepa priložnost, da smo učence opozorili, kako je kljub vsemu pomembno pisati z roko in kakšne prednosti ima: boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti …

Učence smo spodbujali k čitljivemu in tekočemu pisanju z roko. Ugotavljamo, da nekateri učenci in tudi odrasli pišejo le še s tiskanimi črkami. V tem tednu pa smo se vsi trudili pisati s pisanimi črkami.

Letos so se aktivnosti Tedna pisanja z roko zaradi epidemioloških razmer podaljšale in so potekale od 17. 1. do 11. 2. 2022. Ker pa smo v tem času pripravljali prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, smo povabili k sodelovanju tudi učitelje in druge zaposlene na šoli, da so pisali  Prešernove pesmi. Z vsemi rokopisi ter s portreti Franceta Prešerna, ki so jih ustvarili  učenci 2. in 5. razreda,  smo okrasili oder, v avlo šole pa postavili tudi razstavo vseh rokopisnih in drugih izdelkov.

Nastalo je veliko zanimivih rokopisov in lahko smo občudovali čitljive, zanimive, nenavadne … pisave, ki kažejo tudi na to, kako poseben in enkraten je vsak izmed nas, kar pa se izraža tudi skozi našo pisavo.

Učitelji so izdelke svojih učencev pridno nalagali tudi v Padlet, ki ga najdete na spodnji povezavi, nekaj utrinkov pa si lahko pogledate tudi v priloženih fotografijah.

https://inovativna-sola.padlet.org/jelka_furman/tur5z5kjxvgvd75y

geslo: osmuta

Koordinatorka Tedna pisanja z roko: Franja Razdevšek

 

Dostopnost