ŠPORTNI DAN – RIMSKI VRELEC (16. 2. 2023)

ZIMSKI ŠPORTNI DAN  

Najprej smo se prvi, drugi, tretji in četrti razredi zbrali vsak v svojem razredu. Vsak razred je razredničarki dal denar za smučanje in sankanje. Ko so vsi oddali denar, je učiteljica izbrala dva učenca, ki sta morala iti v jedilnico po malico za na pot. Malico je vsak prinesel v svoj razred. Nato smo se vsi odpravili v garderobo, tam smo se oblekli v kombinezone, ter vzeli sanke ter smuči. Odpravili smo se ven, kjer sta nas čakala dva šolska hišnika, ki sta imela en kombi ter naložila smuči in sanke. Vsi  smo se odpravili do gasilskega doma in tam so nas pričakali avtobusi. Vsi štirje razredi smo šli na svoj avtobus in se odpravili na pot. Še preden smo se odpravili, so vozniki avtobusov dali naše smuči in sanke v avtobus. Ko smo prispeli je vsak vzel svoje sanke ter smuči. Nato smo se odpravili na progo Rimskega Vrelca. Obuli smo si smučarske čevlje in si nadeli smuči. Tisti, ki so imeli zraven sani, so se odpravili z učiteljico na progo ter se začeli sankati. Smučarji pa smo se najprej odpravili na najmanjšo progo, da so učiteljice preverile, kako se znamo smučati. Če smo dobro smučali, smo lahko odšli na večjo vlečnico s krožniki. Na progi so bile z nami učiteljice in naredile nekaj čudovitih fotografij. Nato smo imeli malico. Potem smo se končno spet lahko odpravili nazaj k smučanju ter sankanju. Ko je bila ura že toliko, smo si hitro sezuli smučarske čevlje  in naredili prekrasno skupinsko sliko. Ne smem pa pozabiti na to, da smo vmes imeli še sadno malico. Potem smo šli do avtobusov. Pri avtobusih smo ponovno naložili sanke ter smučke, šli v avtobus in se odpravili proti šoli. Ko smo prispeli do gasilskega doma je vsak vzel svoje sanke ter smučke in se odpravil do šole. Ko smo prispeli k šoli je vsak šel na kosilo, nato pa domov.

Elisa Lia Štruc, 4. b

Na športnem dnevu smo se sankali in se zelo zabavali. Jedli smo sendvič, pili vodo in čaj. Dolgočasno mi je bilo vleči sanke po hribu. Zelo mi je bilo všeč, ko sva z Zarjo drveli po hribu navzdol.

MIA, 2. A

S sanmi smo zelo hitro drveli. Z Lino sva kričali, ko ni šlo naravnost, ampak sva skoraj podrli stožce. Zelo smo se zabavali.

JULIJA, 2. A

Super je bilo, ker smo se peljali z avtobusom, potem pa se še sankali.

LENA, 2. A

Sankal sem se z Markom. Bilo je super in bila je zelo dobra malica.

AŽBE, 2. B

Najprej smo šli na avtobus, ko smo pomalicali smo se šli sankat. Najboljša mi je bila vožnja po hribu.

EMA, 2. B

Sankanje mi je bilo zelo všeč.

NUŠA, 2. B

Dostopnost