VSE MISLI ‘ZVIRAJO Z LJUBEZNI ENE

Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku (Povezava do videoposnetkov: 1. del prireditve, 2. del prireditve, 3. del prireditve)

V sredo, 7. 2., smo s kulturno prireditvijo počastili slovenski kulturni praznik.

Za osrednjo temo prireditve smo letos izbrali umetniško ustvarjanje na temo ljubezni. Spregovorili smo o različnih vrstah ljubezni, ki so jih besedni umetniki izpovedovali v svojih brezčasnih umetninah.

Devetošolci so na odru predstavili Prešernovo Zdravljico in pesem Pod oknom, sonet VIII/5 iz pesniške zbirke domačina Srečka Lampreta, znameniti balkonski prizor iz Shakespearove tragedije Romeo in Julija, Cankarjevo črtico Mater je zatajil in Prežihovo črtico Solzice, Minattijevo lirsko pesem Nekoga moraš imeti rad in Novakovo Ljubezen do besed. Osmošolci so navdušili s svojo interpretacijo Vodnikovega Dramila v raperski preobleki. Manjkalo pa ni niti plesa in glasbe. S plesno točko so se poleg devetošolcev predstavili tudi petošolci. Otroški pevski zbor je zapel Prešernovo pesem Od železne ceste in ljudsko Sonce čez hribček gre, mladinski pevski zbor se je predstavil s Prešernovo Vrbo, šolski ansambel pa je čustveno prireditev zaokrožil s svojo priredbo koroške ljudske pesmi Kje so tiste stezice.

Mag. Majda M. Lesjak

Dostopnost