EKO DAN

V soboto, 6. 4. 2024, je na OŠ in OŠPP potekal dan dejavnosti – eko dan, ki je bil namenjen čiščenju in urejanju okolice šole in kraja.

Po jutranjem uvodu, v katerem so učenci spoznali namen in potek eko dneva, so ekopredstavniki  po triadah predstavili Power pointe, ki so jih pripravili po razrednih skupnostih v okviru eko krožka na temo Pirati plastike.

Po malici nas je presenetila evakuacijska vaja, ki so jo za nas pripravili  gasilci GD Muta. V vaji smo pokazali, da se znamo v primeru požara hitro in varno umakniti iz šole.

Učenci 1. in 2. triade in OŠPP so po evakuaciji ostali na igrišču, kjer so jim gasilci predstavili gasilska vozila in svoje delo, učenci 3.triade pa so v holu šole pridobivali znanja iz prve pomoči.

Ob 10.30 se je pričelo čiščenje in urejanje okolice šole. Učenci višjih razredov so se skupaj z učitelji zavzeto lotili urejanja zelenice pred telovadnico  in cvetličnih gredic. Očistili so tudi vse robnike pri kolesarnici in na parkirišču. Vsi ostali učenci in učitelji pa so se opremili z vrečkami in rokavicami ter se pridružili krajanom Mute pri čiščenju kraja.

Prav tako kot učenci OŠ Muta, so ves dopoldan bili aktivni pri vseh dejavnostih in čiščenju tudi učenci in učitelji šole s prilagojenim programom.

Okoli 12.ure smo zaključili z našim delom in se zbrali pred šolo. Ob pogledu na okolico šole smo z veseljem ugotovili, da je bil dan koristen in, da naše delo ni bilo zaman.

Milena Repnik

 

Dostopnost