Muzej mi je bil zelo zanimiv. Ko smo si ogledovali del z gasilsko opremo, sem bila zelo vesela. V starih časih sploh niso imeli takšne telefonske številke za klic, kot pa danes. Zdaj sploh ne moremo brez moderne tehnologije. Zelo žalostno je, da svet uničujemo zaradi tega.

Lina Majhen 3. a

V muzeju mi je bil najbolj všeč gasilski avto. Bil je velik in rdeč. Imel je številko 93. Izgledal je zelo star. Bil je brez strehe. Bil je visok. Imel je 4 kolesa, na vrhu pa lestev. Gasilski avto so uporabljali za gašenje požarov.

Jakob Črešnik 3.a

Na začetku sem videla staro orodje. Sledili so tipkalni stroji. Nato pa sem videla lobanjo okostnjaka, vaze in naravne minerale. Videla sem slike, star voziček in ljudi, ki so bili v vojski. Meni najljubši del, pa je bilo gasilstvo. Razstavljenih je bilo veliko starih gasilskih vozil, čelad in orodja. Bilo mi je zelo všeč!

Katarina Galer, 3.a

V muzeju sem videl star klarinet, imel je toliko klopk, kot sedaj. Ustnik je imel obrabljen, torej to pomeni, da je star. Videl sem tudi trobento od oče ta Adija Smolarja. Zanimiv je bil tudi star klavir in boben. V gasilskem delu, pa so bili avtomobili in maske.
V posebnem steklu je bila lobanja, okrog pa kamni in minerali. Videl sem tudi kovana kladiva, leseni kolešček, utež in vile, motike, lopate.

Andraž Dobnik, 3.a

S sošolci smo obiskali muzej na Muti, ki se nahaja v prostorih občine. Razstavljeni so kovaški in livarski izdelki, bogata je gasilska zbirka in veliko je fotografij in izdelkov iz preteklosti. Videli smo tudi, kakšne pripomočke so uporabljali nekoč v šoli. Ogled mi je bil zanimiv.

Ema Pavalec, 3.b

V ponedeljek smo bili v muzeju. Muzej je razdeljen na več delov, kovaški in livarski del, gasilski del, šolski del in »starodavni« del. V muzeju pa nisem mogel mimo dela, kjer sem pred seboj zagledal okostje. Kosti so ohranjene, lobanja pa je malo počena. Še večkrat bom šel v muzej, ker mi je bilo všeč.          

Ažbe Ferk, 3.b

V muzeju so mi bile všeč stare šolske stvari in glasbila. Pri gasilcih so mi bile všeč znamke. Videla sem tudi okostje in veliko drugih stvari, ki si jih bom za vedno zapomnila.

Nuša Pečovnik 3.b

V muzeju sem videla stare likalnike, lobanjo, staro šolsko mizo, stare gasilne aparate, vozila in gasilske uniforme, oblačila učiteljev in učiteljic iz preteklosti in še veliko drugih predmetov, ki jih imajo v muzeju.                        

Isabela Tertinek 3.b

V muzeju imajo veliko starih predmetov lepo urejenih in ni vse na kupu. Učiteljice so povedale, da so včasih imeli velik kovinski ključ za odpiranje vrat. Všeč so mi bili stari kamni, stare slike, lonci in še kaj. Tudi z družino si lahko gremo ogledat muzej.

Tina Laznik 3.b

Všeč mi je bil gasilski tovornjak rdeče barve. Na vrhu ima veliko lestev. Zadaj so bile klopi, kjer so sedeli gasilci. Ima zelo velika kolesa. Uporabljali so ga za gašenje požarov. Včasih je bila številka za gasilce 93 in ne 112 kot danes.

Mia Ditinger 3.b

Dostopnost