SKUPAJ USTVARJAMO VESELJE IN DOBRO VOLJO: SREČANJE UČENCEV S STANOVALCI DOMA MAVIDA RESIDENCE HMELINA RADLJE OB DRAVI

V torek, 21. maja 2024, smo se učenci naše šole pod mentorstvom gospe Marije Lisec odpravili na obisk v dom starostnikov Hmelina Radlje. Stanovalci doma so nas prijazno pričakali na oddelku Sonček. S toplimi besedami in stiskom rok smo se pozdravili ter se razveselili drug drugega. Naša prisotnost je stanovalcem prinesla veliko veselja in dobre volje.

Vodja oddelka je za nas pripravila dve dejavnosti medgeneracijskega druženja: družabne igre, kot so Človek, ne jezi se, Črni Peter, ter peko bezgovih cvetov. Skupne dejavnosti so bile zelo prijetne in sproščujoče. Učenci smo prinesli v dom veliko pozitivne energije, stanovalci pa so bili zelo veseli in prijazni. Skupaj smo se smejali in sproščali, hkrati pa smo prisluhnili zgodbam iz njihove mladosti in spoznali, kako se počutijo zdaj v domu.

Med igranjem družabnih iger so nekateri učenci pomagali pri peki bezgovih cvetov, ki so jih pred tem skrbno pripravili stanovalci doma. Ena od stanovalk je učencem pokazala postopek priprave in peke bezga. Skupina učencev je pekla bezeg in ga nato ponudila vsem na oddelku. Prigrizek je bil za stanovalce doma velikega pomena, saj jih je spomnil na pretekle čase in domače okolje. Vzdušje ob pripravi bezgovih cvetov je bilo zelo prijetno in nepozabno.

Najbolj nam je bilo všeč, da smo počeli nekaj tako preprostega in se ob tem imeli lepo. Verjamemo, da že vsi komaj čakamo, da bomo lahko naslednjič spet obiskali dom.

Zapisali: Hana Juvan, Loti Založnik, Maja Kugovnik, Neli Korat, Maša Georgijev, Mia Vrhovac K. in Žan Pongrac

Tedni vseživljenjskega učenja v domu Mavida Residence Hmelina

Učenci naše šole so svoj prosti čas namenili našim dragim prijateljem iz Doma Hmelina. Skupaj smo preživeli čudoviti popoldan ob družabnih igrah in peki bezgovih cvetov, ki so ena izmed njim najljubših jedi iz mladosti. Stanovalci doma so povedali, da ljudsko izročilo pravi: “Bezgov cvet je tako zdrav, da se mu lahko prikloniš.” Skupaj smo ustvarjali čudovite trenutke medgeneracijskega druženja.

Ko smo odhajali, je še dolgo dišalo po dišečem bezgu, ki je vsem na oddelku prinesel zdravje in obudil čarobne spomine na njihove domove in nepozabne trenutke, preživete ob najdražjih.

Mentorica: Marija Lisec

Dostopnost