Dobrodošli

LOGOTIP

Osnovna šola Muta
Šolska ulica 6
2366 Muta

URADNE URE V TAJNIŠTVU

Vsak dan od 7.30 do 8.30 in od

12.30 do 13.30

v petek od 7.30 do 8.30

Najnovejši prispevki

VSAKA VAS IMA SVOJ GLAS

Projekti

sadje

zajtrk

Fit

zdrava

kulturna1453377095SID_znacka_2016

Rezultat iskanja slik za pedagogika 1 na 1

Knjižne mišice

V torek, 6. 11. 2018, smo učenke 7., 8. in 9. razreda odšle na kviz  Knjižne mišice v Knjižnico Radlje ob Dravi. Poleg naše šole so se kviza udeležile tudi šole Vuzenica, Radlje ob Dravi, Brezno-Podvelka, Kapla ter Ribnica na Pohorju. Razdelili smo se v pet mešanih skupin in začeli s kvizom. Najprej smo dobili pet odlomkov  iz knjig, napisati smo morali naslove in avtorje.  Na knjižnih policah smo morali poiskati knjigo Martin Krpan, Pika Nogavička, Sovica Oka,  Košarkar naj bo in Ostržek.   Naši skupini  iskanje knjig  ni delalo težav, poiskali smo jih najhitreje. Pri drugi nalogi smo morali iz besedil izrezati besede in ustvariti svojo domišljijsko zgodbo. Naša zgodba se je imenovala Ranta izgubi sovico Oko. Zmagala je druga skupina.

 Bilo je zanimivo, poučno in zelo zabavno.

                                                                                                                                    Ana Brezovnik, 8. a     

                                                                                                                                        


 

Vsaka vas ima svoj glas

12. oktobra je na Osnovni šoli Draga Kobala v Mariboru potekala prireditev ob tretjem narečnem festivalu Vsaka vas ima svoj glas. Ker je bil posnetek naše šole nagrajen, smo se sodelujoči učenci 7. a in 7. b-razreda z mentoricami Majdo Marijo Lesjak, Franjo Razdevšek in Lucijo Breznik ob 11.30 odpravili iz šole.

Na OŠ Draga Kobala so nas lepo sprejeli, nam podarili darilce, nato pa nas pospremili v garderobo. Ko smo se namestili, smo opravili tonsko vajo in šli na kosilo. Po tem smo imeli nekaj prostega časa. Fantje so igrali nogomet, me pa smo seveda navijale za naše »krokodilčke«. Sledilo je presenečenje ‒ peljali so nas na ogled podzemnih rovov iz 2. svetovne vojne v industrijsko cono Tezno. Vodič nam je povedal veliko zanimivih stvari. Po ogledu smo se vrnili na šolo, kjer smo imeli tudi ogled šole, ob 18. uri pa se je začela prireditev.

Vsi smo imeli tremo, vendar zaradi žarometov občinstva nismo niti videli, tako da je trema kmalu izginila. Celotna prireditev je bila zelo lepa in dobro izpeljana. Prijeli smo tudi priznanja za sodelovanje. Zelo sem ponosna, da smo bili nagrajeni.

»B’lo je ful fajn, pa ziher bom še enbrt sodeluvala.«

Tjaša Verhnjak, 7. a


IZDELKI UČENCEV OPB

Učenci podaljšanega bivanja smo ustvarjali z jesenskimi plodovi in pisanimi jesenskimi listi. 

Nastali so zanimivi izdelki, ki smo jih razstavili na panojih v garderobi in na hodniku.

 

                                                                                                 Nataša ProjeDROBTINICA 2018

DrobtinicaVABILO!

Drobtinica je vseslovenska akcija ob svetovnem dnevu hrane.
Akcijo bomo izvedli v sodelovanju z Krajevno organizacijo Rdečega križa Muta.

V zameno za prostovoljne prispevke bomo nudili kruh in druge prehrambne izdelke. 
Prispevke bomo namenili pomoči potrebnim učencem in jim s tem omogočili brezplačen topli obrok v šoli.

Akcija Drobtinica bo potekala v soboto, 20. 10. 2018, med 8.00 in 12.00 na ploščadi pred Supermarketom TUŠ.

                                                                                                                                                       Vabljeni!


 

Obiskali smo PGD Muta

Učenci 1. razreda smo v mesecu požarne varnosti obiskali PGD Muta. Ogledali smo si obleke gasilcev in njihove gasilske avtomobile, opremo in čoln za reševanje.
Preizkusili smo se tudi v gašenju.
                                                                                                                            Nataša Proje in Danijela Planinšič 

Obisk Lucije Ćirović

Torek, 9. 10. 2018, smo učenci 7., 8. in 9. razredov že nestrpno pričakovali. Obetal se nam je obisk igralke, stand up komičarke in lutkarice Lucije Ćirović. Njen nastop smo prejeli kot nagrado za sodelovanje na vseslovenskem natečaju Zastava dežele Domišljije. Za natečaj smo morali prebrati mladinski roman madžarskega pisatelja Ferenca Molnarja  Dečki Pavlove ulice, ki je prvič izšel davnega leta 1906. To je zgodba o dečkih iz Budimpešte in pripoveduje o odraščanju, tovarištvu in žrtvovanju za skupno dobro. Sedmo-  in osmošolci pa za natečaj tudi že pridno izdelujemo zastavo dežele Domišljije.

Nastop igralke je bil zelo zabaven. Najprej nam je prebrala odlomek iz knjige in malo preverila, koliko nam je zgodba poznana. Nato je povedala, kakšne knjige je treba brati, kako pomembno je branje za nas in se malo pošalila na račun sodobnih elektronskih sporočil, posebno esemesov, ki si jih pošiljamo mladi. Potem smo se razdelili v dve skupini, si podajali knjigo iz rok v roke in tekmovali, katera knjiga Dečki Pavlove ulice bo prva prišla skozi vse roke v skupini. Na oder so morale tudi nekatere naše učiteljice in gospa  Lucija jim je dala na čelo listek z besedo, ki se je navezovala na prebrano knjigo. Učenci so učiteljicam postavljali vprašanja ali trditve, da so lahko ugotovile, kaj piše na listku. 

Sledila je še podelitev bralnih značk učencem, ki so prejšnje leto pridno brali in usvojili bralno značko.

Zdelo se mi je, da je ura v trenutku minila. Želim si, da bi bilo takšnih obiskov in predstav na naši šoli še več.

Karin Pečnik, 8. a


 

OBISK KNJIŽNICE V RADLJAH OB DRAVI

2. 10. 2018 smo učenci 7. razredov obiskali na novo urejeno osrednjo splošno knjižnico v Radljah.
Najprej so nas knjižničarke lepo sprejele in nam obrazložile, kaj bomo počeli. Nato smo se razdelili v štiri skupine ter si ogledali in spoznali knjižnico na različne načine.
Izvedeli smo veliko novega. Tisti učenci, ki v knjižnico še niso bili včlanjeni, so imeli možnost, da se včlanijo.
V knjižnici nam je bilo zelo všeč tudi zato, ker smo si na koncu pogledali še kratek video oz. povzetek knjige, ki jo učenci beremo za Cankarjevo tekmovanje.
Za piko na i pa so nas prijazne knjižničarke presenetile še z lepim darilcem: s knjigo AVTOBUS OB TREH pisateljice Nataše Konc Lorenzutti.

Za vse, kar smo ta dan doživeli, se še enkrat zahvaljujemo.

                                                                  Učenka novinarskega krožka Zala SKUTNIK 


 

TEDEN OTROKA

 

1.– 7. oktober 2018

Kot blisk je minil prvi mesec letošnjega šolskega leta in že smo dodobra zakorakali v jesen. S 1. 10. 2018  vstopamo v Teden otroka, ko po vsej Sloveniji potekajo posebni programi in prireditve, namenjene otrokom. Temu dogodku se že tradicionalno pridružujemo tudi na naši šoli. Letošnji Teden otroka poteka pod geslom »PROSTI ČAS«, zato bomo v tem tednu na naši šoli še posebno pozornost namenili kvalitetnemu preživljanju prostega časa.
Na šoli bodo potekale številne delavnice s poudarkom na gibanju in ustvarjanju.
Vsem skupaj želimo prijeten teden z željo, da skupaj s svojim otrokom preživite prosti čas  čim bolj koristno in kvalitetno.
Ob tej priliki je Zveza prijateljev mladine pripravila poslanico, ki jo je napisal znani slovenski pesnik Feri Lainšček.

                                                                                                                                          Marijana Senica

                                 


 

Ekipno področno tekmovanje v atletiki

V sredo, 26. 9. 2018 je potekalo ekipno področno tekmovanje v Atletiki na Ravnah. Našo šolo je zastopalo 20 učencev in učenk od 5.- 9. razreda. Med posamezniki je 1. mesto dosegel Leon Krajnc v skoku v višino, Maj Naglič pa je v teku na 1000 m dosegel 3. mesto.

Čestitke prav vsem tekmovalcem za borbenost.

                                                                                                                                        Anja Srebotnik


 

Koroška v gibanju 2018

V četrtek, 20. 9. 2018, se je skupina učencev udeležila regijskega dogodka Koroška v gibanju v grajskem parku na Ravnah, kjer je potekala obeležitev 25. obletnice Slovenske mreže Zdravih šol. Šole, ki smo vključene v to mrežo, smo se predstavile z različnimi delavnicami – zdrav način življenja, ples, gibanje, ročne spretnosti.

                                                                                                                         Vodja projekta: Helena Brezovnik


 

OBISK ŠOLSKE KNJIŽNICE

V  sredo,  19. 9. 2018, so učenci 1. A in 1. B razreda obiskali šolsko knjižnico.  Učenke 6. razredov  Nuša, Devasya, Žana , Saša in Urška, ki so v lanskem šolskem letu obiskovale interesno dejavnost Naša mala knjižnica, so jim zaigrale igrico Prijatelji. Ravnateljica Anita Ambrož  je vsakemu izročila knjigo Anje Štefan Kotiček na koncu sveta. Darilne knjige je  prispevalo Društvo Bralna značka Slovenije.

                                                                                      Jožica Lauko


 

Atletika

V sredo,   19. septembra 2018  je v Sloveniji potekal edinstven športni dogodek v Sloveniji.  Atletska zveza Slovenije je pripravlja množično akcijo, s katero spodbuja otroke k atletskim korakom in želi ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja. Tudi letos gre za najbolj množičen tek otrok v Sloveniji – Začni mlad, tekmuj pošteno, ki se mu je lani pridružilo več kot 17.000 otrok iz celotne Slovenije

Na ta čudovit sončen dan smo se tudi mi udeležili (učenci prve triade) v sklopu rednega pouka in  organizirali tek 400 metrov.

                                                                                                                                               Anja Srebotnik 

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI je tradicionalna evropska pobuda, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Prizadevanja za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti vsako leto povežejo na tisoče sodelujočih mest. Aktivnosti potekajo vse leto, vrhunec dogajanja pa je med 16. in 22. septembrom, ko se Evropski teden mobilnosti zaključi z Dnevom brez avtomobila.

ZDRUŽUJ IN UČINKOVITO POTUJ 

Osrednja tema se bo letos sukala okoli možnosti ter koristi prepletanja in dopolnjevanja različnih vrst potovanj, ki nas lahko pripeljejo do cilja. Morda se bomo na telovadbo odpeljali s kolesom in se tako znebili še nekaj dodatnih kalorij, se v službo peljali v prijetni družbi sopotnika, nazaj pa z vlakom, vmes prebrali dobro knjigo ter pozabili na skrbi s parkiranjem. Morda pa bomo na vlak vzeli kolo in tako potovali še učinkoviteje. Združevanje različnih oblik prevoza prinaša sodobno, dinamično in ozaveščeno potovanje, s katerim lahko neposredno prispevamo k izboljšanju okolja, z aktivnim slogom pa tudi h dvigu kakovosti življenja.

Rezultat iskanja slik za evropski teden mobilnosti 2018 Spletna stran projekta več informacij.

Od 16. 9. do 22. 9. je »Evropski teden mobilnosti«. Na šoli smo se odločili, da se tudi mi vključimo v ta projekt, in sicer »PEŠ V ŠOLO«.
21. 9. 2018 bodo vsi prevozi organizirani do Gortine in Spodnje Mute.

ZBORNA MESTA bodo: – Gortina – igrišče – 7.25 – odhod proti šoli
                                          – Spodnja Muta – trgovina – 7.20odhod proti šoli in naprej proti Gortini
                                         – OŠ Muta – 7.20 – odhod proti Gortini

 

Prvošolčki smo v okviru tedna mobilnosti s kredami porisali asfalt pred vhodom v šolo. Otroci so risali svoje najljubše stvari. Med risbicami je tudi nekaj znakov STOP, saj si želimo, da pred vhodom v šolo ne bi bilo avtomobilov.

                                                                                                                                        Učenci in učiteljice 1. razreda


 

Vabilo

“Dan se nasmehne tistemu, ki se mu zna nasmejati!”

 Spoštovani starši!

Vljudno vas vabimo na prvi roditeljski sestanek v šolskem letu 2018/2019, ki bo

v četrtek, 20. septembra 2018, ob 17. uri.

Prvi del sestanka bo skupen in bo potekal v holu OŠ Muta.
Po končanem skupnem delu roditeljskega sestanka vas vabimo v učilnice, kjer vas bodo razredniki seznanili z delom vašega oddelka v tem šolskem letu.

 Ob 18.00 uri bo sestanek Sveta staršev Osnovne šole Muta za vse izvoljene predstavnike staršev.

                                                                                                                                                            Ravnateljica
                                                                                                                                                          Anita Ambrož, prof.


Spoštovani starši!

 

 V letošnjem šolskem letu bodo 3 delovne sobote. Prva bo v soboto,  15. 9. 2018, in sicer bo športni dan. Vsebina športnega dne bo pohod in čiščenje bližnje in daljne okolice. Zborno mesto bo ob 8.20 na igrišču pri OŠ  Muta. Za vozače bo organiziran prevoz v šolo po ustaljenem voznem redu, iz šole pa ob 13.00, ko se športni dan konča.

Na ta dan bo malica v šoli, kosila pa ne bo. Za pohod in čiščenje naj bodo učenci primerno oblečeni in obuti.

 

                                                                                                                                                 Ravnateljica:
                                                                                                                                                Anita Ambrož, prof.


 

PRVI ŠOLSKI DAN

Pa je prišel, ta težko pričakovani dan. Dan, ko vsi upi, sanje in morda celo strahovi postanejo resničnost – prvi dan šole. Skozi vrata so stopali z mešanimi občutki, tako starši kot tudi otroci. Radovednost, pričakovanje, veselje, strah pa tudi solze si lahko videl v njihovih očeh. Nestrpno so čakali, da izvedo, kako bo potekalo delo v šoli, kakšne so njihove učilnice in seveda tudi učiteljice.

Prehitro je minil, prvi šolski dan, otroci so uživali in ko je bil čas za odhod domov, so nekateri kar težko odšli in se poslovili do naslednjega dne, ko so sami čisto zares sedli v šolske klopi.

                                                                                                                 Učiteljice prvih razredov


 

Obvesilo- prvi šolski dan

prvi_dan

DRAGI UČENCI, SPOŠTOVANI STARŠI!

PRVI ŠOLSKI DAN – PONEDELJEK, 3. SEPTEMBER 2018

 – ZA UČENCE OD 2. DO 9. RAZREDA –

Pouk se bo pričel ob 8.20. Zbrali se bomo v avli šole.

Po pozdravu in dobrodošlici za uspešen začetek šolskega leta,

vas bodo razredniki pospremili v matične učilnice, kjer boste imeli razredne ure.

Po malici sledi pouk po urniku.

S seboj prinesete torbo, copate, beležko, pisalo in obilico dobre volje.

Prevozi s kombiji bodo potekali po voznem redu, ki je objavljen na šolski spletni strani. NOVO


prvi – ZA UČENCE 1. RAZREDA – prvi1      

Slavnostni sprejem prvošolcev bo ob 10.00 v skupnem prostoru šole.

Podaljšano bivanje

Podaljšano bivanje za učence od 2. do 5. razreda bo potekalo po ustaljenem urniku od 3. 9. 2018 dalje od 12.00 do 16.10.

Podaljšano bivanje za učence prvih razredov bo potekalo od 4. 9. 2018 dalje od 12.00 do 16.10.

Lepo preživite zaključek počitnic in z nasmehom in dobro voljo v ponedeljek v šolo!

Veselimo se srečanja z vami!


Stran 1 od 512345