Dobrodošli

LOGOTIP

Osnovna šola Muta
Šolska ulica 6
2366 Muta

URADNE URE V TAJNIŠTVU

Vsak dan od 7.30 do 8.30 in od

12.30 do 13.30

v petek od 7.30 do 8.30

Najnovejši prispevki

VSAKA VAS IMA SVOJ GLAS

Projekti

sadje

zajtrk

Fit

zdrava

kulturna1453377095SID_znacka_2016

Rezultat iskanja slik za pedagogika 1 na 1

Namizni tenis

V ponedeljek, 20. maja se je v Cirkovcih odvijalo pol finalno tekmovanje v namiznem tenisu. Tina Cafuta je zasedla 3. mesto in se s tem rezultatom uvrstila v finale, Blaž pa je žal izpadel v pol finalu. Čestitke obema za borbenost.
Anja Srebotnik

POMOČ PRI PLESNIH VAJAH

V četrtek, 16. 5. 2019, nam je ob pripravah na državno tekmovanje iz latinskoameriških plesov v paru na pomoč priskočil g. Miha Štefl, ki se ukvarja s plesom.
Ura, preživeta z njim, nam je bila všeč, kajti naučili smo se veliko novega in izpopolnili svoje gibanje, držo ter predvsem korake.    
Povedal nam je veliko o plesih nasploh (iz kje izvirajo ipd.), o tem, kako jih pravilno izvajamo in o tem, kako moramo med plesom komunicirati s soplesalcem/soplesalko.
Pokomentiral pa je tudi naše plesanje in nam povedal, kje bi se lahko še izboljšali.
Za njegov obisk in njegovo pomoč se mu v imenu plesalk ter plesalcev najlepše zahvaljujem. 

                                                                                                                                        Zala Skutnik, 7. a 

Oddaja Šola, da se ti zrola

Leto je naokoli in zopet smo učenci novinarskega krožka skupaj s Koroško TV Dravograd posneli oddajo Šola, da se ti zrola, kjer smo pokazali zanimive dogodke, ki so se to šolsko leto odvijali na šoli. Veliko je bilo dogodkov in zanimivosti, mi pa smo jih izbrali nekaj in jih “skuhali” za cel “kopast pisker”. Pomagali sta nam učiteljici mag. Majda M.Lesjak in Polonca Dobnik, prof.
Lepo povabljeni, da si oddajo ogledate na tej povezavi: https://youtu.be/p1XnQ-ie-wI.


 

OBVESTILO

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da bo v soboto, 11. 5. 2019, delovni dan, nadomeščamo namreč petek, 3. maj. Prevozi v šolo bodo po ustaljenem voznem redu, prevozi domov pa ob 12.45 za vse učence.

Učenci v šoli dobijo malico, kosila ta dan ni.

Lep pozdrav

                                                                                                                                                  Ravnateljica
                                                                                                                                                  Anita Ambrož, prof.


 

NA PODELITVI NAGRAD LITERARNEGA NATEČAJA MOJA RODNA DOMOVINA

V sredo, 14. aprila 2019, smo se z učiteljico Franjo Razdevšek udeležili zaključne prireditve 11. literarnega natečaja Moja rodna domovina  z naslovom Lipa kot simbol slovenstva, ki ga vsako leto razpisuje Osnovna šola Vič in Združenje veteranov  90-91 mesta Ljubljane. Zgodaj zjutraj smo se z avtobusom odpravili proti beli Ljubljani. V Dravogradu so se nam pridružili učenci in mentorici iz OŠ Neznanih talcev Dravograd.

Skupaj smo se odpeljali proti OŠ Vič v Ljubljani. Tam so nas prijazno pozdravili in nas počastili z okusnim kosilom. Po kosilu smo se  odpravili v parlament – v prostore Državnega sveta RS na Šubičevi ulici 4, kjer smo se pripravili na prireditev. Ob 13.00 se je začela slovesnost in podelitev nagrad ter  priznanj, ki sta nam jih podelila predsednik Združenja veteranov dr. Igor Potočnik in ravnatelj OŠ Vič Sašo Vlah.

Po prireditvi smo se še fotografirali, ob 14.30  pa so nas organizatorji razdelili v dve skupini. Sledil je voden turistični ogled Ljubljane z ladjico in voden ogled Ljubljane peš z vodičem. Vožnja z ladjico je bila čudovita. Popeljali smo se pod Šustarskim in  Mesarskim mostom, pod Tromostovjem in občudovali znamenitosti naše prestolnice. Vodič nas je popeljal tudi po Kongresnem trgu in nam povedal veliko zanimivosti o pomembnih zgradbah v tem delu, posebej še o stvaritvah velikega arhitekta Jožeta Plečnika.

Po ogledu smo šli z učiteljico še na sladoled in na »kavico«.

Preživeli smo čudovit dan, uživali v družbi drugih nagrajencev, spletli nekaj lepih prijateljstev in se okrog 17. ure opravili nazaj na Muto.

Ljubljana, naše glavno mesto, je čudovito mesto. Prijetno utrujeni in s čudovitimi vtisi smo se vrnili na Muto,  ki pa je za nas najlepša.

Karin Pečnik, 8. a  in Lana Lorenci, 7. b


 

Zlati bralci OŠ Muta na Prevaljah

V torek, 6. aprila 2019, se je sedem zlatih bralcev OŠ Muta (David James Bowen, Lara Kac Placet, Nuša Tomaž, Ana Lesjak, Alja Stražišnik,  Lana Ladinek in Aneja Koležnik)  skupaj z učiteljico Franjo Razdevšek odpravilo v rojstni kraj bralne značke na Prevalje. Tam je namreč  v Družbenem domu potekala prireditev za učence, ki so vseh devet let osvojili bralno značko. Na prireditvi se je zbralo kar 171 zavzetih bralcev.

Na začetku so nas pozdravili ravnateljica OŠ Franja Goloba Prevalje, župan Občine Prevalje in podpredsednik Društva Bralne značke Slovenije, pisatelj Slavko Pregl. Prav vsi so nam povedali, kako pomembno je brati, in izrazili zadovoljstvo, da mladi še vedno radi posežemo po knjigah.

Nato pa nas je s svojim pripovedovanjem, petjem in igranjem na ljudska glasbila začarala Ljoba Jenče, ki zbira ljudske pesmi in zgodbe.  

Prireditev mi je bila zelo všeč, saj nam je gostja zaigrala tudi na sončni gong in na kamne ter nas popeljala v davne pretekle čase in v čudovit domišljijski svet.

Alja Stražišnik, 9. a


ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL (ŠPF)

V četrtek, 25. 4. 2019, je na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec potekalo področno tekmovanje Šolski plesni festival. Tudi naša šola se je udeležila tekmovanja. Ob pred odhodom v Slovenj Gradec smo še zadnjič ponovili vse plese. Ko smo prispeli, smo najprej dobili štartne številke, s katerimi smo tekmovali. Najprej so bili na vrsti latinsko-ameriški plesi. Na tem področju sta Tina Cafuta in Jure Ovčak zasedla 2.mesto, Alja Stražišnik in Tjaša Verhnjak pa 3.mesto. Prvih šest parov pa se bo udeležilo tudi državnega tekmovanja. Sledili so standardni plesi, v katerih naša šola ni tekmovala. Nato so bile na vrsti produkcije, kjer je naša šola zasedla 3.mesto in se s tem rezultatom uvrstila na državno tekmovanje. Zadnja je bila kategorija v posameznih plesih. V kategoriji od 4.–6. razreda je Nuša Ladinek zasedla 6. mesto, Nastja Pečnik pa 5. mesto. Ekipno so naše učenke izmed 13 sodelujočih šol skupaj zasedle 2. mesto. V kategoriji od 7.–9. razreda pa smo punce izmed 10 sodelujočih šol skupinsko zasedle 2. mesto in smo se s tem uvrstile tudi na državno tekmovanje, ki bo potekalo meseca junija v Žalcu.

                                                                                                                                 Tjaša Verhnjak, 7. a


 

Obisk učencev v domu Hmelina Radlje ob Dravi

V četrtek, 18. 4. 2019, so učenci naše šole obiskali dom Hmelina Radlje ob Dravi. Skupaj s stanovalci doma so pobarvali velikonočne pirhe. Učenci so pomagali z dobro voljo in  velikim veseljem.  Obiskali so tudi svoje babice in dedke, ki bivajo v domu. Učenci so bili zelo veseli skupnega druženja, saj se z nekaterimi že dobro poznajo. Prav tako so veselo poklepetali, saj so tudi stanovalci doma komaj čakali, da jih obiščejo otroci.  Nekateri so ob srečanju z otroki potočili solzo, saj so se spomnili svojih vnukov.

                                           Mentorica interesne dejavnosti Razveselimo starejše

           Marija Lisec


 

Ustvarjalne delavnice (velika noč)

Tudi učenci četrtega razreda se pripravljamo na velikonočne praznike, zato smo pri likovnem pouku naredili velikonočno dekoracijo.

 S piščančki v jajčnih lupinicah  želimo vsem veselo veliko noč in lepe praznike!

Učenci 4. razreda z učiteljicama


Knjižne mišice v Radljah ob Dravi

V torek, 9. 4. 2019, so potekale že druge knjižne mišice v tem šolskem letu. Udeležili smo se jih devetošoloci Nuša Tomaž, Aleš Hafner, David Bowen in Primož Pošek.

V knjižnici smo se razdelili v skupine, v katerih je moral  biti en učenec iz vsake šole (Kapla, Brezno, Ribnica na Pohorju, Radlje in Vuzenica).

Najprej smo poslušali pravljice in za vsako napisali naslov in avtorja. Potem smo morali na knjižnih policah poiskati knjige, ki govorijo o sreči. Iz zbranega gradiva smo morali najti oz. izluščiti najboljši recept za srečo oz. navodilo, kako najti srečo v življenju. Ko smo našli vse »sestavine«, smo morali  svoj »recept«  posneti na telefon.

Po 15 minutah je vsaka skupina predvajala svoj posnetek, strokovna komisija (knjižničarka in dve dijakinji) pa je ocenila izvirnost dela v skupini. Zmagala je skupina, v kateri je sodeloval Aleš Hafner. Vsak učenec v zmagovalni skupini je prejel 3D-sestavljanko.

Učenci nismo imeli težav z iskanjem ustreznega gradiva na knjižnih policah. Pri snemanju svojega prispevka so bili izvirni in ustvarjalni. Nasploh pa je bilo za vse nas druženje z učenci iz drugih šol prijetno in zabavno.

Nuša Tomaž, 9. a


Učenci podaljšanega bivanja se že pripravljamo na praznike in se veselimo pomladi.
Izdelujemo piščančke, barvamo in okrašujemo jajčka, slikamo cvetoča drevesa in z izdelki polepšamo hodnike in garderobo.

                                                                                                             Nataša Proje


 

Skupaj zmoremo več, pa še všeč nam je

V torek, 9. 4. 2019, smo drugošolci dobili obisk. Obiskali so nas učenci iz OŠPP. Skupaj smo pri pouku spoznavanja okolja izdelovali didaktične igre. Izdelali smo učne pripomočke – človek ne jezi se, spomin in karte črni peter. Z njimi bomo lažje ponavljali snov in se tako več naučili. Delo ni bilo preprosto, zato je nam prav prišla dodatna pomoč. Ko smo igre izdelali, smo se z njimi tudi igrali. Bilo je zelo zanimivo. Učenci iz OŠPP so bili zelo veseli in razigrani. Komaj čakajo, da se spet vidimo in se družimo. Tudi učenci 2. a-razreda so bili nad obiskom navdušeni. Menijo, da so takšne ure čudovite in da morajo biti pogosteje.

                                                                                                                Zapisala: Janja Kočivnik


 

Mala odbojka

Medobčinsko tekmovanje v mali odbojki za deklice

11.4.2019 so se učenke letnik 2006 in mlajše prvič udeležile tekmovanja v mali odbojki v Ribnici na Pohorju. Tekmovanja se je udeležilo pet ekip in učenke OŠ Muta so zasedle 4. mesto.

Čestitke za borbenost!
                                                                                  Anja Srebotnik


 

7. april – SVETOVNI DAN ZDRAVJA

V ponedeljek, 8. aprila, smo na naši šoli obeležili svetovni dan zdravja. Tudi tokrat smo dali poudarek  gibanju, zdravi prehrani in medsebojnim odnosom. Na šolo smo povabili fizioterapevta g. Anžeta Kolarja iz ZD Radlje Ob Dravi, ki je  učencem 5. in 6. razredov predstavil nekaj osnovni elementov fizioterapije. Učenci so izvajali terapevtske vaje za pravilno držo ter vaje za ravnotežje. Naučili so se pravilne tehnike pobiranja predmetov iz tal ter pravilno nošenje šolskih torb.
Nekaj fotografij z našega druženja …

                                                                                                                                                                    Marijana Senica

Obisk fizioterapevta

V ponedeljek, 8. 4. 2019, nas je obiskal fizioterapevt, gospod Anže, ki je prišel iz Zdravstvenega doma Radlje ob Dravi. Obiskal nas je zaradi tega, ker je bil v nedeljo Svetovni dan zdravja. Učenci smo se zbrali v telovadnici in fizioterapevt nam je pokazal vaje za zdravo hrbtenico. Razgibali smo si hrbet in naredili nekaj vaj za ravno držo. Na koncu smo tekmovali v ravnotežju. Ura nam je bila zelo všeč.

Žana Lorenci, Nastja Pečnik, Žana Preglav, Zala Kobolt in Anja Pošek, 6. a


 

TEHNIŠKI DAN V ELEKTRARNI VUZENICA

V sredo, 27. marca 2019,  smo učenci 4.a in 4.b razreda OŠ Muta imeli tehniški dan. Peš smo se odpravili proti elektrarni Vuzenica.

Pri vratih elektrarne smo počakali gospoda Jožeta Čeruja. Peljal nas je do njihove predavalnice, kjer smo najprej pomalicali. Nato smo odšli po ozkih betonskih stopnicah v notranjost elektrarne.

Najprej smo videli generator. Vzeli smo čepke za ušesa, saj je bilo tu zelo glasno. V sosednjem prostoru je bil transformator.  Šli smo še globlje v elektrarno, kjer je bila turbina, ki je poganjala generator. Odšli smo še v kontrolno sobo, kjer je bila na steni velika  letalska fotografija hidroelektrarn od Dravograda do Vuhreda.  Tu so bili tudi računalniki, ki so povezani z glavnim računalnikom v Mariboru.

Nato smo šli ven, od koder smo opazovali vrtince v Dravi in zapornice na elektrarni. Za njimi je bilo veliko smeti, bile so celo baterije in nogometne žoge. Gospod Čeru nam je povedal, da je vrtinec tako močan, da bi nas lahko potegnil v vodo.

Zanimivo se mi je zdelo, kar nam je povedal gospod Čeru, da v elektrarni v eni sekundi proizvedejo skoraj toliko električne energije, da bi je bilo dovolj za celo leto za eno družino. Čeprav proizvedejo toliko električne energije, pa je je še vedno premalo, zato jo dobivajo še iz drugih držav.

Po ogledu hidroelektrarne smo se gospodu Čeruju zahvalili in peš odšli nazaj na Muto v šolo.

Bilo je zelo zanimivo in poučno, saj take priložnosti za ogled elektrarne ne dobiš vsak dan.

Lana Lesjak, 4. b 


 

Učili smo se plavati

Bili smo na plavalnem tečaju. Komaj sem čakala, da izvem, kdo bo moj učitelj. Moj plavalni učitelj je bil Jure. V skupini sem bila skupaj s prijatelji. Učili smo se pravilno plavati žabico in hrbtno nazaj. Skakali smo s skakalnice. Med skupinami smo tudi tekmovali. Zadnji dan so nam podelili priznanja. Imeli smo se odlično.

 Lana Ledinek 3.a

Prejšnji teden smo imeli plavalni tečaj. Vsi smo se naučili plavati. Najboljše je bilo prvi dan, ko smo plavali samo v nizki vodi. Naučila sem se, da hitreje ko plavam, prej se utrudim in manj preplavam. Zelo sem se imela lepo. Dobila sem bronastega delfinčka.

Neja Štruc 3.a

Prvi dan smo se razdelili v skupine. Učili smo se pravilno plavati žabico. Drugi dan smo plavali hrbtno. Tretji dan smo se učili kravl z desko in četrti dan kravl brez deske. Peti dan smo pokazali, kaj smo se naučili in smo dobili diplome.

Tim Kresnik 3.a

Všeč mi je bilo, da smo imeli zraven naše učiteljice. Imeli smo svoje garderobne omarice. Učitelju je bilo ime Jure in me je učil tudi smučati. Vsak dan smo plavali žabico in skakali v vodo. Po plavanju smo se oblekli in posušili. Potem smo jedli sadje in kruh, na vrh pa še kakšno sladkarijo.  Zadnji dan smo dobili diplome.

Tina Brezovnik 3.a

Všeč mi je bilo, da smo skakali s skakalnice. Hrbtno plavanje mi ni bilo všeč, ker je težko. Tudi tekmovanje med skupinami, mi ni bilo všeč. Lahko pa smo škropili učitelja in smo ga držali pod vodo, kakor dolgo smo želeli.

Valerija Novak 3.a

Rad sem skakal v bazen. Ko sem se potopil, sem našel dve gumici za lase. Škropili smo našega učitelja in smo zelo uživali.

Matevž Irgel 3.a

Najboljše mi je bilo, da smo lahko skakali v vodo in smo se na koncu lahko poljubno igrali v vodi. Na tečaju sem osvojil bronastega delfinčka. Bazen sem preplaval tja in nazaj, ne da bi stopil na tla.

Žiga Palko 3.a

Vsak dan smo se z avtobusom odpeljali do bazena. Najprej so nam razložili pravila v bazenu. Potem so nas odpeljali do omaric, kjer smo se preoblekli. Nato smo se razdelili v skupine. Prvi in drugi dan, smo se učili pravilno plavati žabico. Žal pa sem potem zbolela in nisem mogla opraviti plavalnega tečaja do konca.

Žana Rizmal 3.a

Prvič sem dobila bronastega delfinčka. Najbolj zabavno je bilo, ko smo »tunkali« našega učitelja. Morali smo preplavati cel bazen in vmes smo naredili »mrtveca«. To je bilo kar težko.

Glorija Kocbek 3.a


 

Stran 1 od 712345...Zadnja »