Ker se zaradi koronavirusa učenci in učitelji že nekaj časa ne smemo zbirati v avli na skupnih prireditvah, je na naši šoli v tem šolskem letu znova zaživel šolski radio. Tako se učenci vsaj malo povežemo med sabo in smo bolj obveščeni o dogajanju na šoli.

Za začetek smo morali izbrati ime za našo »radijsko postajo«. Razmišljali smo o različnih možnostih in se igrali z zlogi. Najbolj všeč nam je bil »či – či«. Tako je nastal radio ČiČi.

Pripravili smo že veliko oddaj na različne teme, ob pomembnih dogodkih na šoli in ob različnih praznikih ter spominskih dnevih. Dneve pred božično-novoletnimi počitnicami smo popestrili s kratkimi razvedrilnimi oddajami. Na obisk smo povabili celo Božička. Izvedli smo tudi že nekaj resnejših intervjujev in pripravili spominsko oddajo o holokavstu. Da bi se bolj vživeli v čas druge svetovne vojne, smo si Čičiji ogledali italijanski film »Življenje je lepo«.

Ob valentinovem je na šoli znova zaživela valentinova pošta. Pripravili smo posebno oddajo o valentinovem in izdelali skrinjico, v katero so učenci odlagali valentinova pisma, ki smo jih naslednji dan tudi razdelili. Bilo jih je veliko več, kot smo pričakovali. Veseli smo, da je toliko učencev sodelovalo pri valentinovi pošti ter tako s prijaznimi sporočilci razveselilo marsikaterega učenca in učitelja.

ČiČiji še ne bomo tako kmalu utihnili, saj imamo še veliko idej.

 

Zoja Repnik, 7. a

Dostopnost