INTERESNA DEJAVNOST: POHODNIŠTVO

V soboto, 5. 10. 2024, smo se s planinci PD Bricnik podali na pot s Pernic na Košenjak. Pohoda se je udeležilo 10 učencev, ki so vključeni v interesno dejavnost. Učence so na Pernice pripeljali starši in nato prišli po njih na Planinski dom Košenjak. Pohod je trajal 4 ure.

Učenci so zapisali svoje vtise.

Ob 8.00 smo se zbrali pri Domu krajanov na Pernicah. Pridružili so se nam tudi novi člani, ki so se prijavili na pohodništvo. Odpravili smo se na pot, ki je bila mokra in blatna. Naš prvi vrh je bil Kozji vrh, tam so bile vse  štampiljke ter beležka zelo premočene. Pot se je nadaljevala na Sv. Urban, tam smo pomalicali sendviče in suho sadje. Pot na Košenjak je bila zelo dolga, med potjo smo videli veliko mravljišč, skale, lepe razglede, gobe, veliko podrtih dreves in jesensko listje. Ko smo prišli na vrh Košenjaka so nas bolele noge. Vpisali smo se v knjigo in si dali štampiljke na roke in v  beležko. Na koči je bila prireditev. Bilo je zelo mrzlo, dobili smo topel obrok. Midve sva jedli bograč in čevapčiče. Ta izlet je bil zelo poučen in zabaven.  

Maša Laznik, 2. b in Naja Kordež, 5. a

Zjutraj  ob 8.00 smo se zbrali pri Domu krajanov na Pernicah. Nato smo se po markirani poti odpravili proti Kozjemu Vrhu, ki je visok 1383 m. Od Kozjega Vrha do cerkve SV. Urbana smo tekli. Tam smo malo pomalicali. Ko smo pomalicali, smo šli do Košenjaka po grebenu, na Košenjaku smo se vpisali v knjigo in si dali žig v knjižice. Odpravili smo se do koče pod Košenjakom. Tam je bilo srečanje koroških planincev in kratka predstava. Na koči je bilo zelo mrzlo in padal je dež. Dobili smo topel obrok in šli domov. Bilo je zelo zanimiva in lepo. 

 Vid Laznik, 6. b in Anej Kordež, 5. a     

 

 

Dostopnost