Pravljični vrt

Pri interesni dejavnosti vrt in rastline smo se odločili, da ustvarimo pravljični vrt v katerem bodo rastle rdeče mušnice s škratovimi hišicami, v njih pa bodo prebivali škrati.

Najprej smo se odpravili v gozd, da naberemo čim več naravnega materiala iz katerega bom izdelali vse za naš pravljični vrt. Skozi sprehod smo odkrili zelen žameten mah in si predstavljali, da tam prebivajo škrati. Otroška domišljija res ne pozna meja, saj so učenci s hojo po mahu že videli luknjice v katerih prebivajo škrati, kup zemlje iz katerega si delajo škrati svoje domove in prave male gobice, ki jih imajo škrati. Pravo pravljico smo videli v gozdu. Nato smo se vrnili nazaj na šolo, kjer smo shranili vse kar smo nabrali.

Naslednje srečanje smo imeli v učilnici, kjer smo iz nabranega materiala izdelali vse za naš pravljični vrt. Učenci so bili res izvirni in sami zbirali ideje in ustvarili vodnjak, ograjo, klopce, mizice in tudi gugalnico so ustvarili za škrate. Na ta dan so se nam pridružile tudi punce iz 5. razreda, ki obiskujejo ustvarjalno delavnico. Pomagale so nam ustvariti škratove hišice.

Naslednji teden smo se zopet zbrali, da  vse naše umetnine postavimo na naš pravljični vrt. Tudi tokrat smo povabili punce iz 5. razreda. Pred šolo smo najprej opleli našo gredico in jo pripravili za delo. Dogovorili smo se, kje  bi kaj postavili in pričeli z delom. Otroška domišljija je zopet prišla na plan in uspelo nam je ustvariti pravo pravljično vasico. Učenci so res lahko ponosni, kaj so uspeli ustvariti. Še lepše pa je bilo videti kako so z navdušenjem kazali svojim staršem.

Naš pravljični vrt si lahko ogledate pred šolo zraven parkirišča. Vabljeni!

Maja Planinšič

Dostopnost