Vsako leto obeležujemo tretji petek v mesecu novembru Dan slovenske hrane.

Tradicionalni slovenski zajtrk je njegov osrednji dogodek. Rečemo mu tudi medeni zajtrk, ker je cilj tega zajtrka, da se zavedamo, kako pomembne so čebelice v našem življenju in kako pomembno je, da uživamo lokalno pridelano hrano, ki je bolj zdrava in bolj okusna.

Učenci so dan začeli z zajtrkom, ki je bil sestavljen iz domačega kruha, masla, meda, sočnega jabolka in mleka. Po zajtrku smo izvedli dan dejavnosti, ki smo ga poimenovali dan zdravja. Izvedli smo različne dejavnosti v okviru posamezne razredne skupnosti, v katere smo vključili zdravo prehrano, čebelarstvo, gibanje, čuječnost. V okviru ustvarjalnih likovnih in literarnih delavnic smo obeležili mednarodni dan pozdrava in mednarodni dan prijaznosti.

Učenci so si dan popestrili s petjem, zapeli in posneli so pesem z naslovom Leti moja čebelca ansambla Šani Šeni.

Pri delu so nastali zanimivi izdelki, ki si jih lahko ogledate v spodnji galeriji.

Helena Brezovnik


Dostopnost