DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

Na naši šoli smo na dan slovenskega športa, 23. septembra, izvedli športni dan. Po skupnem fotografiranju na igrišču, smo si napolnili nahrbtnike z malico in se odpravili na pot.

Naš cilj je bil Stari grad nad Muto. Po šolski poti smo se odpravili prot spodnji Muti, mimo Kovačije, kjer se je začel naš vzpon. Dolga kolona otrok z rumenimi ruticami se je vila po gozdu. Prvošolčki so pogumno premagali prvo strmino, na koncu katere je sledila zaslužena malica.

S polnimi trebuščki smo vsi lažje nadaljevali pot do gradu. Med potjo smo opazili marsikaj zanimivega, od podrtih dreves,, drobnih ciklam, do gob, žal pa tudi nekaj smeti.

Na cilju pri Starem gradu so se otroci posladkali z dobrotami iz nahrbtnika. Žal kraljične ni bilo doma, nam je pa k sreči pustila odprta vrata, da smo lahko prišli do gradu.

Pred odhodom smo skrbno počistili za seboj grajsko dvorišče. Le kakšen košček žemljice je ostal na tleh za kakšno gozdno živalco.

Na poti proti domu smo se ustavili pri prvošolcu Anžetu, kjer nas je njegova babica pogostila z domačim rozinovim kruhom. Pot nas je nato vodila do spodnje Mute, nato pa naprej po strmi gozdni poti, kjer smo premagali 50 stopnic, do zgornje Mute.

Veseli, polni dobre volje in z rdečimi lički, smo se vrnili v šolo.

Bravo prvošolčki!

Na prvem športnem dnevu ste prehodili skoraj sedem kilometrov

Čestitam!

Nataša Proje

Dostopnost