RAZVIJAMO POZITIVNE ŽIVLJENJSKE VREDNOTE

V letošnjem šolskem letu smo se s pravljičnim krožkom odločili, da spodbujamo vrednoto – PRIJATELJSTVO. Prebrali smo slikanico Lucie Emiliani Najboljši prijateljici. Otroci so v krožku spoznali prijateljici divjo svinjo Doro in vidro Vanjo, ki jima zagode dež Slabovoljček. Naenkrat je konec njunega prijateljstva, ne marata se več, vrneta si celo darili, ki sta si jih podarili. Morali sta rešiti svoje prijateljstvo. Kako? Učenci so sami izdelali kamišibaj, pravljično gledališče, ki prihaja iz Japonske. Zgodbo so pripovedovali ob slikah in se vanjo popolnoma vživeli.

Prijateljstvo pa je bilo tudi glavno sporočilo zgodbice, ki jo je napisala Tatjana Ban z naslovom Ovčka Belka plete oblačila. Govori o bližajoči se zimi in kako je nekatere živali, ki so bile prijateljice ovčke Belke, že začelo zebsti. Ovčka Belka je iz svoje  volne spletla rokavice za bobra, kapo za zajčka in odejico za prašičke. Kaj pa ovčka? Tudi ona je bila nagrajena za svojo dobroto in pomoč prijateljem. Nagradilo jo je sonce, ki ji je spletlo zlato ogrinjalo.
Pri lutkovnem krožku smo zgodbo napisali po vlogah in se naučili besedilo. Izdelali smo lutke, sceno in dodali glasbo.

Otroci pravljičnega in lutkovnega krožka so obe igrici predstavili otrokom prve triade in vrtca.
Skupaj smo ugotavljali, da je prijateljstvo pomembno in neprecenljiv zaklad.

Mentorici: Danijela Planinšič in Donata Golub

Na pravljičnem krožku smo se zelo zabavali. Všeč nama je bilo, ker smo se veliko pogovarjali o vrednotah, še posebej o prijateljstvu. Če se s prijateljico spreš, se lahko hitro spet »pobotaš«. Zelo radi sva hodili na vaje in potem z veseljem nastopali.

GAJA FORNECI in NAJA KORDEŽ, 3. a

Z lutkovnim krožkom smo se naučili pravljico, ki je govorila o prijateljstvu. Sonce je spletlo zlato ogrinjalo, ker je imela ovčka Belka mehko srce. Med seboj si moramo pomagati, ne pa si nagajati.

JULIJA SLEMNIK, 2.A

Dostopnost