OTROŠKI REGIJSKI PARLAMENT NA RAVNAH

Prejšnji teden v torek, 7. 3. 2023, sem se udeležila 33. otroškega parlamenta na Ravnah. Na začetku me je bilo zelo strah. Strah me je bilo govoriti pred toliko ljudmi, a smo se hitro spoznali in tvorili nova poznanstva ter prijateljstva.

Teme so bile razdeljene na štiri naloge. Med prvo nalogo smo se predstavili, razložili svoj moto in kaj nam pomeni duševno zdrava oseba. V drugi nalogi smo debatirali o šoli in vplivu šole na naše duševno zdravje. Po tej nalogi je sledil odmor, med katerim nam je vsem postalo lažje, saj smo se še naprej spoznavali, izmenjavali kontakte in ustvarjali nova prijateljstva. Meni in tudi drugim se ni zdelo kot nekakšno tekmovanje, ampak možnost za druženje in možnost pogovora o temi, ki se je do sedaj zdela popoln tabu. Po odmoru je sledila tretja naloga; pogovarjali smo se o načinih sprostitve med stresom in našimi najljubšimi aktivnostmi, katere nam pomagajo odmisliti stres. Nato je sledila meni najljubša naloga. Razdelili smo se v štiri skupine. Argumentirali smo dobre in slabe vplive na duševno zdravje s strani šole, družine, medijev in vrstnikov ter vse to predstavili. Sledila je izvolitev predstavnikov za nacionalni otroški parlament.

Jaz nisem bila izbrana, kljub temu pa se mi je zdela zelo poučna izkušnja za naprej. Hvaležna sem, da sem se lahko udeležila 33. otroškega parlamenta.

Nely Trnjek Hiter

Dostopnost