KULTURNI DAN V CELJU

Učenci tretje triade so v torek, 30. 1. 2024, preživeli kulturni dan v Celju. Ob 9.15 so si v SLG Celje ogledali satirično humoresko Josipa Jurčiča Kozlovska sodba v Višnji Gori.

Šaljiva in zabavna igra o človeški neumnosti, domišljavosti, tožarjenju sprenevedanju in koristoljubju nas je vse poučila, da se z iskrenim pogovorom in dobro voljo da rešiti vsak nesporazum.

Navdušili pa so nas tudi zabavni liki, čudovita glasba, smešni kostumi ter zvočni učinki, saj so nam od začetka do konca predstave vzbujali smeh in dobro voljo.

Po ogledu 75-minutne predstave smo si ogledali še zanimivo razstavo Celeia – mesto pod mestom, ki se nahaja v Knežjem dvoru, in jo v Celju imenujejo kar celjski Pompeji. V podzemlju današnjega Celja smo si ogledali razstavo ostankov rimske Celeie. Videli smo del tlakovane rimske mestne ulice, ostanke rimskih vil, srednjeveške palače, obzidja, čudovite kipe, mestna vrata, freske …

Kulturni dan smo zaključili s sprehodom ob reki Savinji do avtobusne postaje, od koder smo se bogati z doživetji odpeljali na Muto.

Franja Razdevšek

 

 

Dostopnost