Dragi učenci, spoštovani starši.

Šolsko leto 2024/25 začenjamo z dobro voljo, novimi cilji, želji po novih znanjih in izkušnjah in seveda z nasmehom na obrazu.

Pri načrtovanju pedagoškega dela smo upoštevali navodila iz okrožnic Ministrstva za vzgojo in izobraževanje,  spremenjeno osnovnošolsko  zakonodajo ter dodali naše  dosedanje  dobre prakse, ki bodo nudile učencem veliko kakovostnega učenja na vseh področjih.

Tudi letos bomo vsi zaposleni poskrbeli za ustvarjanje učeče se skupnosti, v kateri se bomo skupaj z učenci dobro počutili in posledično veliko naučili. Za kakovostno učenje bomo v pouk poskušali implementirati čim več elementov formativnega spremljanja učencev, kjer je poudarek na aktivnosti učencev. Vsi, ki se v šolskem prostoru srečujemo moramo poskrbeti za nenasilno, strpno in spoštljivo komunikacijo med nami in za ustvarjanje varnega in spodbudnega učnega  okolja, ki je pogoj za učno uspešnost učencev.

Nadaljevali bomo s projekti: Inovativna 5.0, kjer bomo mentorska šola za Koroško in Digitrajni učitelj, ki usposablja strokovne delavce na področju sodobnih tehnologij ter z Razvijanje integritete pri učencih in učiteljih. Tudi v projektu Varno in spodbudno učno okolje smo lani zaradi naših dobrih praks postali mentorska šola na Koroškem za šole, ki so se v projekt vključile na novo.

Pri uresničevanju naštetih ciljev pa ste seveda zelo pomembni tudi Vi, spoštovani starši. Vaše zaupanje in sodelovanje z nami nam daje možnost, da v šoli poskrbimo za napredek in optimalni razvoj Vašega otroka.

Dragi učenci z veseljem in novimi znanji vas pričakujemo zopet v šoli. Skrbno smo se pripravili na novo šolsko leto in vem, da bomo skupaj lažje rastli.

Spoštovani starši, pokažite otroku, da se tudi Vi veselite novega šolskega leta in napredovanja Vašega otroka na njegovi poti odraščanja. Praznujte napredek učenca na vseh področjih njegovega razvoja in vedno mu pokažite, da ste mu v oporo, ko vas bo potreboval.

Verjamem, da bomo z zaupanjem in s spoštljivo komunikacijo med nami vsemi pripomogli  k uspešnemu napredku in zadovoljstvu Vašega otroka, kar je naš skupni cilj.

Skupaj zmoremo narediti najboljše in največ za naše učence.

Z nasmehom in dobro voljo v novo šolsko leto.

PRVI ŠOLSKI DAN – PONEDELJEK, 2. SEPTEMBER 2024

 – ZA UČENCE OD 2. DO 9. RAZREDA –

Učenci od 2. do 9. razreda se zberete v avli šole ob 8.15. Pouk se bo začel ob 8.20. 

Učitelji vas bodo usmerili v vaše matične učilnice.

Najprej bodo z vami vaši razredniki, ki vam bodo podali vsa navodila glede pouka v naslednjem šolskem letu.

Po razredni uri sledi malica in nato pouk po urniku (skrajšane ure).

S seboj prinesete torbo, copate, beležko, pisalo in obilico dobre volje.

Prevozi s kombiji bodo potekali po voznem redu, ki je objavljen na šolski spletni strani. 

Podaljšano bivanje

Podaljšano bivanje za učence od 2. do 5. razreda bo potekalo po ustaljenem urniku od 2. 9. 2024 dalje od 12.00 do 15.45.

Podaljšano bivanje za učence prvih razredov bo potekalo od 3. 9. 2024 dalje od 12.00 do 15.45.

Lepo preživite zaključek počitnic in z nasmehom in dobro voljo v ponedeljek v šolo!

Veselimo se srečanja z vami!

Ravnateljica Anita Ambrož, prof.

 

Dostopnost