V letošnjem šolskem letu, potekajo malo drugače tudi nekateri dnevi dejavnosti. Na žalost nismo mogli obiskati Slovenskega narodnega gledališča Maribor. To leto smo imeli rezervirano vsem znano gledališko igro o Janku in Metki, ki z dobrim očetom ter zlobno mačeho živita v hišici na robu velikega gozda. Ker nam razmere niso dopustile v hram kulture, je gledališče prišlo k nam, a le preko računalnika.

Vseeno so otroci nadvse uživali v priredbi znamenite pravljice bratov Grimm. Predstava je bila zasnovana kot glasbena in plesna gledališka pravljica, zato je otroke pritegnila njena pestrost in rime priznanega slovenskega pisatelja in pesnika Andreja Rozmana Roze.

Otroci od prvega do petega razreda, so najprej izvedeli katere kulturne ustanove imamo v Sloveniji, prebirali so knjigo o Janku in Metki, si ogledali predstavo, potem pa ustvarjali.

Preizkusili so se v dramatizaciji pravljice, petju in slikanju čarovničine hiše. To pa je bilo najbolj zabavno in slastno, saj so si lahko dali duška in okrasili hiško z najrazličnejšimi sladkarijami.

                                                                                                            Danijela Planinšič, prof.

Dostopnost