Kljub našim prizadevanjem in izjavi vseh ravnateljev, ki smo jo posredovali Vladi RS, MIZŠ, NIJZ ter jo predstavili tudi na novinarski konferenci, s strani Vlade RS kot tudi MIZŠ, nismo bili uslišani.

V izogib širjenju virusa, ki neusmiljeno vstopa v šolske prostore, zaradi česar dnevno pošiljamo oddelke v karantene in izvajamo pouk na daljavo ter na osnovi posvetovanja s pravno službo in v dogovoru z ravnatelji koroške regije, Vam sporočam sledeče in Vas prosim, da kot posamezniki ravnamo odgovorno, ne samo do sebe, ampak tudi drug do drugega.

Vsak ima pravico do svojega lastnega mnenja, skupna skrb in odgovornost nas vseh pa je zagotavljanje zdravja in varnega okolja za naše učence.

Ker si želimo, da bi se vsi naši učenci razvijali v varnem in zdravem okolju, Vas vljudno prosimo, da nas skušate razumeti in poskrbite, da bo protokol, ki ga predstavljamo v nadaljevanju vzdržen in bomo lahko imeli pouk v šoli. Naši učenci so nam najpomembnejši, zato se bomo skupaj z učitelji potrudili, da bomo Vašim otrokom tudi v teh časih nudili kakovosten pouk.

Prosim Vas, da skušajmo premagati osebne zadržke in poskrbimo, da bodo otroci lahko v šoli, ne jemljimo jim pravice do druženja, povezovanja in kvalitetne izobrazbe.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021) in s tem tudi obvezno samotestiranje za učence od 1. do 9. r, v šoli.

Prosimo Vas, da se med vikendom z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer Vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Prosimo Vas, da otrok samotestiranje ob Vaši prisotnosti tudi sam izvede.

O tem ali se bo Vaš otrok samotestiral v šoli pa odločate Vi spoštovani starši, ki ste v času koronakrize naša desna roka in skupaj z Vami smo rešili že marsikatero težavo. Verjamem, da bo tudi tokrat tako. V prilogi je izjava, prosim, da jo izpolnite, učenec pa jo naj v ponedeljek, 15. 11. 2021, obvezno prinese v šolo.

V primeru, da se učenec ne bo samotestiral v šoli, bo zanj organiziran pouk na daljavo.

POTEK TESTIRANJA

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Učenci se bodo samotestirali prvi, tretji in peti dan v tednu. Če je prvi dan torek, se samotestirajo le še v četrtek.

V primeru pozitivnega testa Vašega otroka Vas bomo obvestili ter ravnali po protokolu NIJZ.

Starši dvignete teste za samotestiranje šoloobveznih otrok z zdravstveno izkaznico v lekarnah in učenci jih v sredo prinesejo s seboj v šolo. Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, prosimo, da potrdilo prinese na vpogled razredniku ali razredničarki, saj se mu v tem primeru ni treba samotestirati.

Razmere v Sloveniji so zelo težke, zato si vsi želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z Vašo podporo.

Zmorem, zmoreva, skupaj zmoremo vse in še več.

Prijazno Vas pozdravljam in Vam želim lep konec tedna.

Ravnateljica:

Anita Ambrož, prof.


 

Dostopnost