V petek, 3. 6. 2022, smo se z učenci petih razredov odpravili peš v Bistriški jarek. Bilo je zelo soparno jutro. Hodili smo uro in pol.

Na cilju smo pojedli zaslužno malico. Tam so nas čakali predstavniki Lovske družine Muta. Pozdravil nas je starešina gospod Meh in nam predstavil delo lovcev.

Nato je gospod Viler pripeljal svojega lovskega psa in nam povedal veliko zanimivosti o šolanju lovskih psov, o skrbi za njih in o značilnosti posameznih lovskih pasem. Učencem pa je bil najbolj zanimiv prikaz sledenja psa.  Psa so lahko tudi božali.

Sledila je predstavitev živalstva naših gozdov, ki sta jo pripravila lovca g. Meh in g. Pešl . Vsak učenec je dobil list o PARKLJASTI DIVJADI V SLOVENIJI. Lovca sta jim vse nazorno razložila in odgovarjala na različna vprašanja, ki so zanimala učence. Učenci so dobili tudi knjižico, Stopinje in sledovi živali v naravi, z zelo uporabnimi podatki.  Črni Peter pa so karte, ki so nam jih prav tako podarili lovci. Vsega smo bili zelo veseli.

Spet je sledilo odgovarjanje na vprašanja. Učence je zanimalo veliko o lovu, puškah, streljanju in o tem, kako ravnati ob srečanju z določeno živaljo.

Kot vedno, so nam lovci tudi tokrat pripravili zanimiv dan.

Sledilo je še malo sprostitve. Pot nazaj pa je bila manj naporna, saj so nas do šole zapeljali s kombiji.

Evalvacijo naravoslovnega dne smo opravili v šoli. O naučeni snovi so se učenci pomerili v kvizu.

Med učenci ni bilo veliko razlik v znanju, a zmagala je najboljša skupina.

Zapisala Jolanda Verhnjak

Dostopnost