Začelo se je tako, da smo v četrtek, 16. 6. 2022, šli iz šole do občine, kjer je bil parkiran studio Koroškega radia.

Mislil sem, da ne bomo bili v živo, a smo bili. Izbrali so mene, Anžeta, Majo, Mihaelo, Žana in Evo, da smo se pogovarjali z radijskima voditeljema. Šli smo v studio, kjer so snemali. Nekaj so nas spraševali, mi pa smo jim odgovarjali. Bilo nam je všeč, da smo na radiu. Naša učiteljica pozna voditeljico Špelo. Zapeli smo jim tudi Vse najboljše, saj so praznovali 60. rojstni dan, nato pa še pred kombijem Dobro jutro, sonce.

Za spomin smo jim narisali tudi risbice. Skoraj vsi smo narisali radio.

Bor Repnik, 4. a

V četrtek, 16. 6. 2022, smo bili na Koroškem radiu, ki se je pripeljal na Muto.

Zjutraj smo prišli v šolo, končno smo bili vsi. Preden smo se odpravili do studia, smo se pogovarjali z učiteljico. Potem smo šli v garderobo in se obuli ter se odpravili. Studio je bil postavljen pri piceriji Zajnadler. Ko smo prišli nas je gospa, ki dela na radiu, fotografirala. V studio sta bila Špela in Andraž. Mojih šest sošolcev je šlo govoriti z njima. Zapeli smo jim Vse najboljše. To se je slišalo po radiu. Tisti, ki nismo mogli v studio, smo bili zunaj in imeli mikrofon, da se je tudi nas slišalo.

Na koncu smo se z risbicami fotografirali s Špelo pred studiem. Slike so bile objavljene na internetu.

Mia Matjaš, 4. a

Četrtek, 16. 6. 2022, smo se odpravili proti občini. Tam je bil studio Koroškega radia.

Najprej smo se fotografirali. V studio nismo mogli iti vsi, a je bilo izbranih šest sošolcev. Tam so se z voditeljema pogovarjali, kaj bodo počeli med poletnimi počitnicami. Zapeli smo jim tudi Vse najboljše, ker so praznovali 60 let. Narisali smo jim risbe. Pred studiem smo jim zapeli tudi Dobro jutro, sonce.

Nato smo se odpravili nazaj v šolo, kjer smo imeli pouk.

Staš Lauko, 4. a

Dostopnost