1. BRALNI VEČER ZA UČENCE 2. TRIADE

V sredo, 25. 1. 2023, smo organizirali 1. bralni večer za učence 4., 5. in 6. razreda. Ob 16. uri smo se vsi skupaj zbrali v avli in se razporedili po učilnicah, saj se je bralnega večera udeležilo kar 34 učencev.

Najprej smo se z učenci pogovorili o avtorju knjige, ki so jo potem prebrali. Vsak razred je imel za branje drugačno knjigo, a vse so nastale izpod peresa Roald-a Dahl-a. Četrtošolci so se hudomušno nasmejali zgodbi Gromozanski krokodil, petošolci so brali zgodbo Žirafa, Peli in jaz, šestošolci pa o Jurijevem čudovitem zdravilu.

Z učenci smo se tako po prebrani knjigi pogovorili o vsebini. Po končanem branju se je vsak razred preizkusil v peki palačink v gospodinjski učilnici. Vsi učenci so bili navdušeni nad sladkim presenečenjem. Po okrepčilu smo se odpravili nazaj v razrede, kjer je vsak razred pripravil obnovo knjige za druge učence. Četrtošolci so postali likovni mojstri in s svojimi upodobitvami skupaj s kamišibajem nasmejali učence. Petošolci so postali pravi lutkarji in odigrali prizor z lutkami. Šestošolci pa so nam pripravili predstavo in nam z odigranim odlomkom iz knjige dali misliti, kako bi bilo fino, če bi tudi v našem življenju obstajala takšna zdravila, kot jih je pripravljal Jurij.

Naše druženje se je zaključilo ob 19.30, ko smo se s krasnimi občutki razšli, saj komaj čakamo, da bomo lahko takšen večer zopet ponovili.

Mentorica: Doris Srčič

Dostopnost