ZADNJI DAN V ZIMSKI ŠOLI V NARAVI

Dan se je za nas začel kot po navadi ob 6.50. Nato smo se pripravile za zajtrk. Po zajtrku smo se preoblekle in pripravile za smučanje. Na smučanju so nam pripravili progo, narejeno kot za tekmo. Enkrat smo se peljali in vsi uspešno prispeli na cilj. Nato smo se še enkrat peljali s sedežnico in spustili po progi. Ko smo končali s prvim delom smučanja, smo se hitro odpravili na kosilo. Bilo je okusno! Nato je sledil počitek. Jaz in moje cimre smo namesto tega igrale družabne igre. Zatem smo spet šli na smučanje, po katerem smo imeli malico, sladice in sadje. Nismo imeli veliko časa do predavanja gorskega reševalca. Nato je sledila najboljša večerja. PIZZA! Bilo je zelo dobro. Po večerji smo imeli zaključni večer. Vsi smo dobili diplomo za opravljeno vožnjo po progi in uspešno opravljen smučarski tečaj. Podelile so se tudi nagrade za najlepše pospravljenje sobe. Me smo dobile prvo nagrado. Sledil je disco. Jaz in moje cimre nismo šle, igrale smo družabne igre. Nato smo zaspale.

Kope bom zelo pogrešala, saj smo se imeli super!

Hana, 6.a

Zimska šola v naravi – tretji dan

Danes zjutraj smo se po zajtrku in ocenjevanju sob, kot vsako jutro odpravili na smučišče. Tam so nas pričakali naši učitelji smučanja, ki so nam ob koncu povedali, da imamo namesto popoldanskega smučanja danes nočno smuko.

Po kosilu smo imeli petošolci naravoslovje in tehniko in si izdelali vsak svojo vetrnico. Zatem smo imeli še uro matematike, kjer smo ob različnih nalogah ponovili zadnje snovi. Šestošolci so imeli po kosilu delavnice na temo vrednot in potem še uro matematike.

Nato smo si privoščili sadno malico in se zatem počasi pripravili na nočno smučanje.

Smučali smo do 20. ure. Potem smo si privoščili zasluženo večerjo, se stuširali in se po kratkem branju knjige odpravili v postelje.

Metka, Neli, 5. r

Zimska šola v naravi – drugi dan

Kope so zakon

Bela odeja je tla vsa prekrila,

v srečni objem nas vse je zavila.

Se sankamo, rajamo, se veselimo,

na Kopah čisto res vsi zaživimo.

Smučanje, bordanje, vožnja s sanmi,

na Kopah srce nam res poživi.

Anika Vrhnjak, 5. b

 

Zbudili smo se ob 6.50 in se ob 7.15 odpravili na zajtrk. Na voljo je bilo veliko dobre hrane. Najbolj smo se razveselili hrenovk, ki so nam najbolj teknile. Potem smo prišli v sobe in se pripravili na smučanje. Ko smo prišli na smučišče, smo si nadeli smuči in se zbrali pri učiteljih. Tam smo dobili nadaljnja navodila.

Po končanem smučanju smo odšli na kosilo. Po kosilu smo šli na popoldansko smučanje in nato nazaj v Lukov dom. Ob 17.00 smo imeli predavanje policista, ki nam je predstavil pravila na smučišču ter pokazal video o gorskem reševanju. Potem smo odšli na kratek večerni sprehod z lučkami. Bilo je zelo zabavno. Nato smo odšli nazaj v sobe, se stuširali, napisali dnevnike, pogledali televizijo in šli spat.

Jan Golob, 5. a

Zimska šola v naravi – prvi dan

Zjutraj smo vsi vstali nasmejani,

polni energije, razigrani,

do avtobusa se odpravili

in se hitro spravili.

Ko na Kope smo prišli,

začeli delati smo vsi,

prtljago razpakirali.

Ker lačni smo bili vsi,

za kosilo nismo odlašali.

Na smučanju smo se zabavali,

ker po tleh smo padali.

Energije nam je zmanjkovalo,

kolački so bili ta pravo.

Za tem prosti čas je sledil,

pogovor hitro je zadostil.

Nato večerja je sledila,

ki nikakor ni popustila.

Nato v pižame spravili smo se,

po kratkem pogovoru utihnilo je vse.

Drejc, Gal, Vit, 6.r       

 

Dragi dnevnik!

Dan se je začel odlično. Najprej sem vstala, se najedla in bila vsa navdušena, saj je danes poseben dan … Seveda, na Kope gremo!

Dedku sem rekla, če mi pomaga, seveda je rekel da. Ko smo že čakali na postaji za avtobus, sem se poslovila od dedka ter z dvignjeno glavo odšla na avtobus.

Končno smo prispeli, se razpakirali in se porazdelili v sobe. V sobi sem pristala z Aniko, Isabelo, Nežo, Tio, Špelo in Emo. Sprva smo se malo prepirale, a potem je bilo vse ok. Nato smo šli na kosilo. Tam so imeli samopostrežni bife. Njammmm! Ko smo se najedli, smo se oblekli v smučarsko opremo ter šli proti smučišču. Tam smo se porazdelili v skupine. Bilo je zabavno. Ko smo končali, smo se vrnili v Lukov dom, kjer so nas pričakale sladice. Po sladicah smo imele nekaj prostega časa. Nato smo imeli večerjo. Po večerji smo imeli sestanek vedenja. Nato smo se stuširale, gledale film in zdaj gremo spat. ČAUU!

Lara, 6. razred

Vsi udeleženci zimske šole v naravi sporočajo, da so srečno prispeli na Kope.

Dostopnost