KAKO NASTAJA MUČAN

Skupaj s sošolkami izbirnega predmeta šolsko novinarstvo smo 4. 6. odšle na Občino Muta. Tam nas je prijazno sprejela gospa Sonja Repnik, ki je urednica občinskega glasila Mučan.

Skupaj smo odšle v veliko dvorano. Gospa Sonja nam je povedala, kako Mučan nastaja, kako dolgo to poteka, kakšne članke izbira, kakšne so njene izkušnje in še veliko zanimivih reči. Tudi me smo lahko prelistale »stare« Mučane. Hitro smo ugotovile, da je bila ena izmed bivših urednic glasila naša mentorica gospa Majda Marija Lesjak. Gospa Sonja nam je zaupala skrivno informacijo, kako bo izgledal novi Mučan (števila 43). Namignila nam je, da bo podoben čisto prvemu Mučanu, ki je izšel pred dvajsetimi leti. Razlog za to je praznovanje jubilejnih trideset let Občine Muta in dvajset let Mučana.

Ugotovile smo, da je to glasilo zelo pomembno za občino, saj nas obvešča o aktualnih dogodkih v kraju, hkrati pa se v njem nabira zgodovina našega kraja. Tudi vam priporočam, da pokukate v kakšnega Mučana, pa naj bo to stara ali nova izdaja. Mogoče se boste v njem našli tudi vi.

Ema Hudnik, 8. b

Dostopnost