Izjemen nastop devetošolcev z igro “Skrito v raju”

Naša šola je v sredo 12.6.2024 pred predajo ključa doživela posebno kulturno prireditev, ko so devetošolci odigrali dramsko igro “Skrito v raju”, ki so jo skupaj z mentorico sami napisali. Uprizorili so dogodke, ki so se odvijali na mladinskem taboru Pernice, in so pritegnili pozornost gledalcev iz tretje triade in učiteljev, ki so bili navdušeni nad predstavo. Devetošolci so pokazali ne le igralski talent, temveč tudi izjemno sposobnost povezovanja in vključevanja drugih v svojo zgodbo, kar je ustvarilo nepozabno izkušnjo za vse prisotne.

“Skrito v raju” opisuje dogodivščine skupine najstnikov, ki se odpravijo na poletni tabor. Vsak izmed njih s seboj prinese svoje edinstvene značilnosti in izzive, a skozi različne dogodke in preizkušnje se naučijo sodelovati, premagovati težave in sklepati prijateljstva. Dogajanje vključuje smešne in nepričakovane situacije, ki prikazujejo pomembnost sprejemanja in razumevanja drugačnosti.

Posebnost te predstave je, da je pobuda zanjo prišla iz strani devetošolcev na šolskem parlamentu. Ker se prizadevamo upoštevati predloge učencev, je mentorica Mojca Rakovič z veseljem prevzela vodenje dramske igre, prav tako pa je ravnateljica s podporo navdušeno sprejela njihovo idejo. Pri izvedbi je pomembno vlogo imela tudi svetovalna delavka Marija Lisec s svojo nesebično podporo in pomočjo.

Igro so odlično odigrali Zala Vimer, Zoja Repnik, Melani Kuster, Tija Pušnik, Žan Štifter, Nikola Štih in Tai Črešnik. Posebno pohvalo si zaslužijo: Sana Korat, ki je igralce podpirala v ozadju,  Miha Brezovnik, ki je poskrbel za zvok in tehniko, ter Jaka Solero, ki je poskrbel za pripravo rekvizitov. K predstavi so se prijateljsko pridružili tudi osmošolci Anže Maj Andric, Luka Špegelj in Tim Kresnik, ki so poskrbeli za odličen glasbeni nastop na koncu ter povezovanje igre.

Gledalci so bili še posebej navdušeni nad prizorom postavljanja šotorov, ki je izstopal kot najbolj zanimiv in zabaven del predstave.

Zaključek predstave je bil izjemno čustven in poln upanja. Kot je zaključil pripovedovalec zgodbe: »Spomini na smešne trenutke, nepozabne dogodivščine in nova prijateljstva bodo vedno ostali z njimi. Kot pravi pregovor: »Najboljše zgodbe se pišejo z nasmehom.« Naj vam bo tale zgodba spodbuda za prihodnje podvige, ki nas bodo še bolj povezali in nas spomnili, kako pomembno je živeti polno, pogumno in s srcem odprto. Hvala, ker ste bili del naše zgodbe.” 

Devetošolci so z izvrstno izvedbo pokazali, kako pomembno je medsebojno sodelovanje in kako lahko vsak prispeva k skupnemu cilju. Njihova igra je dokazala, da so pripravljeni na nove izzive, ki jih čakajo v prihodnosti, in da so zmožni doseči velike stvari, ko delujejo skupaj. Bravo, devetošolci, za nepozabno predstavo!

Mojca Rakovič, šolska svetovalna delavka

Dostopnost