Filmska delavnica “Sreča je v znanju” navdušila učence s filmom “Vesolje med nami”

V četrtek, 13. junija, ob 15. uri je v dvorani Kienhofen v občinski stavbi potekala filmska delavnica “Sreča je v znanju” v sklopu »vseživljenjskega učenja«, na kateri so si učenci pogledali ganljivo mladinsko dramo “Vesolje med nami”. Na delavnico je bilo prijavljenih 28 učencev, ki so bili navdušeni nad filmom in njegovimi globokimi življenjskimi sporočili.

“Vesolje med nami” nas popelje v svet odkrivanja ne le astronomije, temveč tudi medčloveških odnosov, skozi nenavadno prijateljstvo med Tobijem in Hermanom. Film je udeležence navdušil ter jih spodbudil k razmišljanju o univerzalnih lekcijah, ki jih lahko pridobimo iz znanosti in medsebojnih odnosov.

Delavnica je bila organizirana pod vodstvom Jožice Krajnc, ki jo je skupaj z njo izvedla svetovalna delavka Mojca Rakovič. Skupaj sta poskrbeli za nemoten potek ter bogato izkušnjo udeležencev.

Cilji delavnice so bili spodbujanje kritičnega razmišljanja, kreativno izražanje ter povezovanje pridobljenega znanja z vsakdanjim življenjem udeležencev.

Delavnica “Sreča je v znanju” je bila tako bogata, poučna in navdihujoča izkušnja za vse udeležence, ki so skupaj odkrivali globine filma “Vesolje med nami” ter se spodbujali k razmišljanju o življenjskih resnicah, ki jih je film ponudil.

Mojca Rakovič

Dostopnost